Sučiupo kilpomis žvėris gaudžiusį vyrą – turės pakratyti piniginę

Aplinkosaugininkai praėjusią savaitę nustatė kilpomis žvėris gaudžiusį vyrą, pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Už pažeidimą vyrui gresia bauda nuo 600 iki 1,7 tūkst. eurų, taip pat medžioklės įrankių konfiskavimas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Už pažeidimą vyrui gresia bauda nuo 600 iki 1,7 tūkst. eurų, taip pat medžioklės įrankių konfiskavimas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2020, 7:23 PM

Jo duomenimis, penktadienį gautas pranešimas, kad Rietavo savivaldybėje esančiame miške, medžiotojų būrelio „Aitra“ medžioklės plote, rastos pastatytos kilpos, skirtos žvėrių gaudymui.

Aplinkosaugininkai netrukus nustatė, kad kilpas sudėjęs vyras gyvena netoli miško esančioje sodyboje, jis prisipažinto, kad kilpos yra jo, surinkta 13 kilpų.

Už šį pažeidimą vyrui gresia bauda nuo 600 iki 1,7 tūkst. eurų, taip pat medžioklės įrankių konfiskavimas.

Aplinkos apsaugos departamentas skelbia iš viso praėjusią savaitę sulaukęs 604 pranešimų apie pažeidimus – beveik dvigubai daugiau nei savaitę prieš.

Tikrinant pranešimus ir vykdant reidus, aplinkosaugininkai išžvalgė 120 teritorijų, esančių vandens telkinių pakrantėse, parkuose, miškingose vietovėse, pramoninėse miestų teritorijose.

Aplinkosaugininkai daugiausia sulaukė pranešimų apie žvejybos pažeidimus – 73, apie atliekų deginimą – 47, netinkamą atliekų tvarkymą – 45, nuotekų tvarkymą – 30, medžioklės – 22, taip pat po keliolika pažeidimų dėl vandens, oro taršos, neteisėtų kirtimų.

Be kita ko, aplinkosaugininkų teigimu, ėmus švelninti karantiną, ėmė daugėti įvykių keliuose su gyvūnais – apie tai per savaitę gauti 188 pranešimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.