Susidūrimas su banginiu vos nesibaigė tragedija: užkabino uodega ir itin sunkiai sužalojo

Viena moteris, nardžiusi prie Australijos šiaurės vakarų pakrantės, buvo sunkiai sužalota susidūrusi su banginiu ir išskraidinta į ligoninę, pirmadienį pranešė medikai.

 Nardytoja patyrė „krūtinės traumų“; jos būklė „sunki, bet stabili“. Greitosios pagalbos tarnybos atstovė sakė, kad moteris patyrė „smūgį banginio uodega“.<br> CarterNews/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Nardytoja patyrė „krūtinės traumų“; jos būklė „sunki, bet stabili“. Greitosios pagalbos tarnybos atstovė sakė, kad moteris patyrė „smūgį banginio uodega“.<br> CarterNews/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-03 18:54

Kaip nurodoma, incidentas įvyko Indijos vandenyne netoli Ningalu rifo, įtraukto į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą – moterį, nardžiusią su vamzdeliu ir kauke, banginis kliudė uodegos plaukmenimis.

Šv. Jono greitosios pagalbos tarnyba naujienų agentūrai AFP sakė, kad moteris buvo nugabenta į vieną atokų oro uostą, o iš ten skubiai evakuota į Pertą.

Nardytoja patyrė „krūtinės traumų“; jos būklė „sunki, bet stabili“. Greitosios pagalbos tarnybos atstovė sakė, kad moteris patyrė „smūgį banginio uodega“.

Kituose pranešimuose sakoma, kad nardytoją sužeidė bangininis ryklys. Šios rūšies žuvys yra didžiausios pasaulyje ir gali užaugti iki 15 m ilgio.

Akvatorijoje, kurioje įvyko incidentas, dažnai pasitaiko artimų susidūrimų su bangininiais rykliais arba už juos dar stambesniais kuprotaisiais banginiais..

Abiejų rūšių gyvūnai paprastai vengia laivų ir žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.