Pareigūnai pričiupo brakonieriavusius žvejus: už lydekas teks sumokėti beveik 9 tūkst. eurų

Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių ir Alytaus valdybų pareigūnai tęsia akcijos „Lydeka“ reidus, siekdami apsaugoti lydekas jų nešto metu. Per akciją artimiausiomis dienomis minėtose valdybose buvo nustatyti pažeidėjai su neteisėtais žvejybos įrankiais, tarp jų ir lydekautojai.

 Už nelegaliai gaudytas žuvis teks atlyginti žalą gamtai.<br>AAD nuotr.
 Už nelegaliai gaudytas žuvis teks atlyginti žalą gamtai.<br>AAD nuotr.
 Už nelegaliai gaudytas žuvis teks atlyginti žalą gamtai.<br>AAD nuotr.
 Už nelegaliai gaudytas žuvis teks atlyginti žalą gamtai.<br>AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aplinkos apsaugos departamentas

2021-04-04 20:36

Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavę informaciją nuvyko patikrinti Šiaulių rajone, Paežerių kaime esantį Paežerių ežerą, dėl galimai neteisėtai bučiukais gaudomų lydekų.

Aplinkosaugininkams nuvykus į nurodytą vietą, atidžiai apžiūrėjus buvo rasti du bučiukai, įdėti į pralaidos vamzdį. Bučiuose buvo aptiktos keturios lydekos.

„Įvertinę aplinkybes nusprendėme palaukti pasaloje, kad sulaikytume pažeidėją, ir po daugiau nei valandos prie įvykio vietos pamatėme privažiuojantį automobilį, iš kurio išlipęs asmuo, patraukė prie pastatytų bučių. Taigi pažeidėją pavyko pagauti įvykio vietoje“, – teigia Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos Edvinas Čepaitis.

Taip pat aplinkosaugininkas įspėja, kad šiuo laikotarpiu yra prasidėjęs lydekų nerštas ir jas gaudyti draudžiama.

Asmeniui sugavusiam lydekas draudžiamais įrankiais, už šiurkštų žvejybos pažeidimą gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų, paimti pažeidimo padarymo įrankiai. Taip pat teks sumokėti gamtai padarytą žalą kuri siekia 960 eurų.

Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdydami akciją „Lydeka“ nustatė 5 asmenis, pažeidusius Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimus.

Aplinkosaugininkai patikrino 3 asmenis, žvejojusius Nemune, Alytaus mieste. Paaiškėjo, kad šie asmenys neturėjo žvejybos leidimų ir buvo sugavę 74 mažesnius nei leistino gaudyti dydžio šapalus.

Kiekvienam pažeidėjui gresia bauda nuo 10 iki 60 eurų ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 7 400 eurų.

Šiaulių inspektoriams vykdant reidus Prienų rajono savivaldybėje, Peršėkės upėje, nustatyti 2 asmenys, žvejoję draudžiamu užkabinamuoju būdu.

Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai ir gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su penkių žvejybos įrankių paėmimu.

Be to asmenys, už draudžiamu būdu sugautus du šapalus ir 11,5 kg kuojų, turės sumokėti žuvų ištekliams padarytą žalą – 373 eurus.

„Per akciją „Lydeką“ saugome ne tik lydekas, svarbios ir kitos žuvys, todėl pabrėžiame, kad žvejai laikytųsi teisės aktų reikalavimų, nes kitu atveju pažeidėjams gresia baudos ir žalos žuvų ištekliams atlyginimas“, – teigia Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnė Aistė Savenkovaitė.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti elektronine sistema https://aakis.am.lt/. Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.