Neįprasta gelbėjimo operacija – tarnybos skubėjo traukti pamiškės kūdroje skęstančio elnio

Balandžio 6-osios popietę Kėdainių rajone vyko neįprasta gelbėjimo operacija – ugniagesiai gelbėtojai skubėjo gelbėti pamiškės kūdroje skęstančio elnio. Tiesa, jau dabar aišku, kad elnias buvo negaluojantis, mat sveikam gyvūnui įveikti tokį vandens telkinį būtų vieni juokai.

Į šią pamiškės kūdrą, esančią Krakių seniūnijoje, Medininkų kaime, įkritęs elnias bandė išlipti, tačiau iki atvykstant gelbėtojams nugaišo. <br>Dimitrijaus Kuprijanovo/rinkosaišktė.lt nuotr. 
Į šią pamiškės kūdrą, esančią Krakių seniūnijoje, Medininkų kaime, įkritęs elnias bandė išlipti, tačiau iki atvykstant gelbėtojams nugaišo. <br>Dimitrijaus Kuprijanovo/rinkosaišktė.lt nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikštė.lt

Apr 8, 2021, 9:29 AM, atnaujinta Apr 8, 2021, 9:42 AM

Pranešė Bendrajam pagalbos centrui

Prieš 16 valandą Bendrasis pagalbos centras sulaukė sunerimusių žmonių skambučio, kurie pranešė, kad Kėdainių rajono Krakių seniūnijos Medininkų kaime prie kelio į kūdrą įkritęs elnias. Žmonės informavo, kad gyvūnas dar gyvas, bando išlipti iš vandens.

Į įvykio vietą buvo pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir Krakių ugniagesiai.

Gyvūnas nugaišo

Į įvykio vietą atskubėjus ugniagesiams paaiškėjo, kad į 15x10 metrų dydžio pamiškės kūdrą išties įkritęs elnias. Gyvūnas buvo pusiau krante, pusiau vandenyje, tačiau atvykus gelbėtojams gyvūnas jau buvo nebegyvas.

Ugniagesiai gyvūną ištraukė ant kranto ir informavo apie tai medžiotojus.

Atvykę medžiotojai susisiekė su aplinkosaugininkais, kurie paaiškino, kaip toliau tokioje situacijoje reikėtų elgtis.

Pamatė atsitiktinai

„Rinkos aikštės“ kalbinti Medininkų gyventojai teigė gyvūną vandenyje pamatę visiškai atsitiktinai.

„Mūsų kaimas yra pamiškėje. Pamiškėje yra ir tas prūdas. Žiūri mano vyras, kad elnias ir taip, ir taip bando išlipti, skęsta, bet jam nepavyksta.

Tuomet ir nusprendėme skambinti Bendrajam pagalbos centrui. Labai greit atskubėjo gaisrinės. Mes buvome prie prūdo, elnias buvo dar gyvas, bet kol ugniagesiai atvyko, gyvūnas nugaišo“, – pasakojo Medininkų gyventoja.

Gyvūnas sirgo

Krakių medžiotojų klubo pirmininkas Jonas Būda paaiškino, kad elnias buvo negaluojantis, mat sveikam gyvūnui įveikti tokį vandens telkinį būtų vieni juokai.

„Tikrai taip, įvykis išties neeilinis. Gyvūną išskrodus paaiškėjo, kad jis buvo sergantis. Žiemą jis, matyt, buvo stipriai sušalęs, buvo pažeisti plaučiai, kiti organai.

Gyvūnas buvo negaluojantis ir silpnas, todėl ta kūdra ir tapo jam spąstais.

Įprastai sveikas elnias iš tokios kūdros būtų lengvai išlipęs, bet negaluojančiam buvo per sudėtinga, todėl jis ir nugaišo“, – paaiškino medžiotojas J. Būda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.