Namibijoje sumažėjo brakonierių nužudytų raganosių ir dramblių

Namibijoje šiais metais gerokai sumažėjo brakonierių nužudytų laukinėje gamtoje gyvenančių raganosių ir dramblių skaičius. Tai antradienį pranešė PAR televizijos kanalas eNCA , remdamasis Namibijos aplinkos apsaugos, miškų ūkio ir turizmo ministerija.

Dramblys. <br>123rf.com
Dramblys. <br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-27 16:35

„Per šešis pirmuosius šių metų mėnesius brakonieriai nugalabijo devynis raganosius, tai žemiausias rodiklis per pastaruosius aštuonerius metus, – cituoja žinybos pranešimą kanalas. – Per šį laikotarpį taip pat neteisėtai buvo nužudyti keturi drambliai, mažiausiai per pastaruosius penkerius metus.“

Daugiausiai dramblių tapo brakonierių aukomis Namibijoje 2016 metais, kai buvo nužudytas 101 milžinas. Daugiausiai raganosių – 81 – krito nuo brakonierių rankos 2018 metais. Pernai šis rodiklis sudarė 32.

Ministerijos atstovai pabrėžė, jog mažinti brakonierių nugalabytų laukinių gyvūnų skaičių padeda teisėsaugos institucijų ir vietos bendruomenių ryšių stiprinimas.

Namibija yra vienintelė pasaulio šalis, kur laukinės gamtos sąlygomis gyvena labai reti juodieji raganosiai. Šiuo metu šalies teritorijoje yra daugiau kaip 5,6 tūkst. raganosių, iš kurių 1,8 tūkst. – juodieji raganosiai. Pagal bendrą raganosių skaičių Namibija pasaulyje nusileidžia tik PAR.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.