JAV reindžeriai išlaisvino briedį nuo padangos, dvejus metus veržusios jo kaklą

JAV Kolorado valstijoje briedis išlaisvintas nuo padangos, mažiausiai dvejus metus veržusios jo kaklą, pirmadienį pranešė valstybinių parkų tarnyba. Šeštadienio vakarą reindžeriai Dawsonas Swansonas ir Scottas Murdochas turėjo nuraminti patiną ir nupjauti jo ragus.

Briedis su padanga ant kaklo praleido dvejus metus. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Briedis su padanga ant kaklo praleido dvejus metus. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 11:02 AM

Maždaug puspenktų metų briedį, sveriantį daugiau nei 270 kilogramų, reikėjo atskirti iš maždaug 40 gyvūnų bandos ir parblokšti, tik tada reindžeriai galėjo pradėti savo ketvirtąjį per kelias savaites mėginimą išvaduoti gyvūną.

Jie pirmą kartą pastebėjo patiną su padanga ant kaklo 2019 m. liepą. Reindžerių manymu, ragai ir padanga svėrė apie 16 kilogramų.

S.Murdochas sakė, kad jie būtų mieliau nupjovę padangą ir išsaugoję ragus briedžio rujos veiklai, tačiau neįmanoma buvo perpjauti padangoje esančio plieno. Po padanga buvo nedidelė žaizda, iš dalies nusitrynę gyvūno plaukai, sakė jis.

Kolorado laukinės gamtos parkai teigė, kad padanga ant briedžio kaklo turėjo atsirasti, kai jis dar buvo jaunas ir neturėjo ragų, arba žiemą, kai briedžių patinai meta ragus.

Briedis gali sverti iki 450 kilogramų, o ragai užaugti iki 1,5 metro ilgio ir sverti iki 15 kilogramų. Ragus, kuriuos sudaro kaulas, briedžiai meta kasmet nuo vasario, o tada vėl augina iki vasaros pabaigos, kad parodytų savo jėgą ir sveikatą per rują rudenį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.