Žvejyba tinklais pažeidėjui kainavo valtį ir beveik 1000 eurų

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai lapkričio 1-osios rytą sulaikė asmenį, tinklais žvejojusį Anykščių rajone Rubikių ežere. Už neteisėtą žvejybą pilietis sulauks 120–300 eurų baudos, neteks tinklų ir valties ir turės atlyginti 680 eurų žalą.

Nustojęs irkluoti žmogus pradėjo į valtį traukti tinklą.<br>AAD nuotr. 
Nustojęs irkluoti žmogus pradėjo į valtį traukti tinklą.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Nov 3, 2021, 5:37 PM

Utenos GGAI pareigūnai, išsiaiškinti situaciją nusprendė pamatę, kad „žvejys mėgėjas“ išplaukė su savimi pasiėmęs ne spiningus ar meškeres, o didelį plastikinį kubilą. Nustojęs irkluoti žmogus pradėjo į valtį traukti tinklą.

Grįžusį į krantą Anykščių rajono Mačionių kaimo gyventoją pasveikino aplinkos apsaugos pareigūnas. Dideliame plastikiniame kubile rasti du tinklai (iš viso 150 m) ir juose įsipainioję du karšiai ir du starkiai.

Už neteisėtą žvejybą asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimtos neteisėtai sugautos žuvys, tinklai ir valtis.

Pažeidėjas turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 680 eurų ir sumokėti administracinę baudą nuo 120 iki 300 eurų.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.