Mirė Putinas: JAV zoologijos sodas pranešė, kad išgarsėjusio tigro išgelbėti nepavyko

Minesotos zoologijos sode nugaišo amūrinis tigras, vardu Putinas. Per įprastinį sveikatos patikrinimą 12 metų amžiaus tigrui sustojo širdis ir nepaisant veterinarų bei zoologijos sodo prižiūrėtojų pastangų, jis mirė.

Minesotos zoologijos sode nugaišo amūrinis tigras, vardu Putinas.<br>Minnesota zoo/Twitter nuotr. 
Minesotos zoologijos sode nugaišo amūrinis tigras, vardu Putinas.<br>Minnesota zoo/Twitter nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-25 13:07

Minesotos zoologijos sodas, kuris daugiau nei 40 metų buvo susijęs su tigrų apsauga, pavadino tigro mirtį „didžiuliu praradimu“. Zoologijos sode dabar liko tik vienas amūrinis tigras – suaugusi patelė, vardu Sundari.

„Šiandien yra nepaprastai sunki diena visiems Minesotos zoologijos sode ir mes gedėsime dar ilgai. Mūsų zoologijos sodas atliko didelį vaidmenį saugant tigrus visame pasaulyje, o šiuo metu esame Tigrų apsaugos kampanijos, kuri surinko milijonus dolerių tigrų apsaugai, vieni iš lyderių“, – sakoma Minesotos zoologijos sodo direktoriaus Johno Frawley pareiškime.

2015 metais į Minesotos zoologijos sodą atvykęs Putinas gimė 2009 metais Čekijoje ir ten gavo savo vardą. Tigras susilaukė kelių jauniklių, įskaitant vieną, gimusį Minesotos zoologijos sode 2017 m, praneša bringmethenews.com.

Zoologijos sodas teigia, kad Putinui buvo atliekamas prevencinis sveikatos patikrinimas, kurio metu buvo imami mėginiai, padedantys veisti šią rūšį. Šių mėginių rinkimas yra „kritiškas“ rūšims, kurioms gresia pavojus visame pasaulyje, įskaitant amūrinius tigrus.

„Tai buvo įprasta procedūra, kuri yra gyvybiškai svarbi mūsų tigrų priežiūros ir apsaugos darbo dalis“, – sakė Minesotos zoologijos sodo gyvūnų priežiūros, sveikatos ir apsaugos vadovas Taylor Yaw. „Tokio tipo apžiūras planuojame savaites į priekį. Buvo imtasi visų būtinų atsargumo priemonių, o komanda padarė viską, ką galėjo, kad išgelbėtų šį gyvūną.“

Kodėl tiksliai tigras mirė kol kas neaišku, bet tiksliai priežasčiai nustatyti bus atliekamas skrodimas.

Amūriniai tigrai gamtoje gyvena iki 10–14 metų, o nelaisvėje – iki 20 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.