Prie JAV Kapitolijaus siautėjo agresyvi lapė

Agresyvi lapė kėlė sumaištį JAV sostinėje Vašingtone. Amerikiečių stotis „Fox News“ antradienį pranešė, kad lapė prie JAV Kapitolijaus „užpuolė ar apkandžiojo“ kelis žmones. Ji galiausiai buvo sugauta gyvūnų gerovės specialistų. Anot pranešimų, lapė prieš tai įkando kongresmenui Ami Berai.

Lapė prie Kapitolijaus. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Lapė prie Kapitolijaus. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 10:42 AM

‚Aš jos nemačiau, bet staiga pajutau, kaip kažkas šoko man ant kojos“, – pasakojo parlamentaras žinių portalui „Punchbowl News“. 57-erių demokratas teigė nebuvęs sužalotas, tačiau „atsargumo sumetimais“ pasiskiepijęs nuo pasiutligės.

Lapė pastarosiomis dienomis buvo mėgstamas motyvas politikų ir sostinės žurnalistų interneto profiliuose. Kartą ji buvo pastebėta ėdanti voveraitę, kitą kartą – besidžiaugianti saulės voniomis Senato soduose.

Gyvūnų apsaugos tarnyba pateikė įrodymą, kad grėsmės neliko – paskelbė lapės narve nuotrauką. Ji priklauso raudonųjų lapių rūšiai – šios nors ir gyvena mietuose, tačiau žmonių vengia. Jos mielai minta vabzdžiais, paukščiais, triušiais ir voverėmis – parlamentarų lapių valgiaraštyje nėra.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.