Aplinkosaugininkai išgelbėjo tūkstančius dauboje prie Nevėžio užstrigusių žuvų

Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, šeštadienį gavę pranešimą, kad Panevėžio rajone, Naujamiesčio miestelyje, Nevėžio upėje, gaišta žuvys, skubiai ėmėsi veiksmų ir išgelbėjo dūstančias žuvis.

Iškastas griovys, kuris sujungė dauboje įstrigusias žuvis su Nevėžio senvagės vingiu.<br>AAD nuotr.
Iškastas griovys, kuris sujungė dauboje įstrigusias žuvis su Nevėžio senvagės vingiu.<br>AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 4:58 PM

Nuvykę į vietą aplinkosaugininkai nustatė, kad išsiliejus Nevėžio upei pavasario tirpsmo metu buvo užtvindytos pievos ir senvagės, į kurias suplaukė didelis kiekis žuvų.

Greitai nuslūgus vandeniui, žuvys įstrigo gilioje dauboje ir nebegalėjo išplaukti į Nevėžio upės vagą. Kaip nurodoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime, sušilus orui deguonies kiekis vandenyje sumažėjo ir gausiai susispietusios dauboje žuvys pradėjo gaišti.

„Džiugina tai, kad Naujamiesčio gyventojai susitelkė bendram tikslui – drauge kuo skubiau išgelbėti dauboje įstrigusias žuvis. Susisiekus su Naujamiesčio miestelio seniūnu taip pat sulaukėme pagalbos“, – sako Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Ieva Jakupkaitė.

Pasak aplinkosaugininkės, Naujamiesčio seniūnas padėjo nustatyti žemės savininką, kuris leido savo žemėje iškasti reikiamą vagą.

„Sutarus su vietiniais gyventojais ir pasitelkus jų ekskavatorių buvo iškastas 1 m gylio griovys, kuris sujungė dauboje įstrigusias žuvis su Nevėžio senvagės vingiu. Taigi žuvys saugiai pasiekė upę“, – teigia I.Jakupkaitė.

Aplinkosaugininkai išgelbėjo kelis tūkstančius įvairiausių žuvų – kuojų, šapalų, aukšlių, ešerių, raudžių, lydekų ir kt.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.