Dar viena sėkminga aplinkosaugininkų pasala: sulaikyti 8 tinklais žvejoję pažeidėjai

Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavę pranešimą apie Šiaulių rajone Kuršėnuose neteisėtą žvejybą, sulaikė agresyviai nusiteikusius ir įtariamai neblaivius tinklą pastačiusius asmenis.

Kadangi pažeidėjai atsisakė pateikti asmens dokumentus buvo iškviesti policijos pareigūnai, kad būtų nustatytos asmenų tapatybės.<br>AAD asociatyvi nuotr. 
Kadangi pažeidėjai atsisakė pateikti asmens dokumentus buvo iškviesti policijos pareigūnai, kad būtų nustatytos asmenų tapatybės.<br>AAD asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Apr 29, 2022, 1:52 PM

Nuvykę į vietą aplinkosaugininkai pastebėjo vartojančių alkoholį ir triukšmaujančių asmenų grupę. Apžiūrėjus Ventos upę, buvo pastebėtas tinklas, todėl nuspręsta atlikti pasalą.

„Nors minėti asmenys pasišalino, tačiau numanėme, kad jie sugrįš vakare. Ilgai netrukus pastebėjome sugrįžusius 8 įtariamai neblaivius, asmenis. Pastebėję aplinkosaugininkus 4 iš asmenų grupės bandė priešintis aplinkosaugininkams, bet buvo sulaikyti“, – sakė Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Edvinas Čepaitis.

Kadangi pažeidėjai atsisakė pateikti asmens dokumentus buvo iškviesti policijos pareigūnai, kad būtų nustatytos asmenų tapatybės.

Keturiems pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai. Už neteisėtą žvejybą draudžiamu žvejybos įrankiu teks susimokėti baudą nuo 120 iki 300 eurų, taip pat paimtas tinklas.

Aplinkosaugininkai primena, kad pagal Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo 54 str. 2 d. fiziniai ir juridiniai asmenys privalo sudaryti visas sąlygas, būtinas aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams aplinkos apsaugos valstybinei kontrolei vykdyti ir paklusti aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų teisėtiems reikalavimams.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.