Draudimas žvejoti šlakius ir lašišas jų migracijai svarbiose upėse šiemet įsigalios vėliau

Aplinkos ministerija informuoja, kad įprastai nuo spalio 16 d. iki gruodžio 31 d. šlakius ir lašišas draudžiama žvejoti šių rūšių žuvims svarbiose upėse. Tačiau šemet spalio 16 d. yra sekmadienis, todėl draudimas įsigalios po savaitgalio – spalio 17 d.

​Aplinkos ministerija informuoja, kad įprastai nuo spalio 16 d. iki gruodžio 31 d. šlakius ir lašišas draudžiama žvejoti šių rūšių žuvims svarbiose upėse<br>V.Ščiavinsko nuotr.
​Aplinkos ministerija informuoja, kad įprastai nuo spalio 16 d. iki gruodžio 31 d. šlakius ir lašišas draudžiama žvejoti šių rūšių žuvims svarbiose upėse<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2022, 3:59 PM

Ministerija primena, kad visus sugautus šlakius ir lašišas privaloma paleisti.

Šis draudimas galioja didesnėje Neries dalyje ir kituose Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 4 priede nurodytuose upių ruožuose, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Išimtį kai kurių žvejybos draudimų įsigaliojimui numato Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės: kai pirmoji draudimo diena yra savaitgalis ar valstybinė šventė, draudimas įsigalioja kitą dieną po savaitgalio ar valstybinės šventės, draudimai negalioja paskutiniąją draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.