Aplinkosaugininkams įkliuvo gerai pažįstamas pažeidėjas: už tą patį pažeidimą baudžiamas jau 2-ą kartą per mėnesį

Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai turėdami informacijos dėl neteisėtos žvejybos organizavo reidą Švenčionių rajone. Kretuonos ežere nustatytas asmuo, nelegaliai žvejojęs tinklais.

Kretuonos ežere nustatytas asmuo, nelegaliai žvejojęs tinklais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kretuonos ežere nustatytas asmuo, nelegaliai žvejojęs tinklais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Oct 13, 2022, 2:45 PM

„Turėdami informacijos apie tai, kad aplinkosaugininkams gerai žinomas asmuo su draudžiamais žvejybos įrankiais užsiima neteisėta žvejyba, organizavome reidą. Atvykus į vietą, pažeidėjas jau plaukiojo ežere bei statė tinklus vidurį baltos dienos.

Šis asmuo aplinkosaugininkams gerai žinomas ir jau antrą kartą per mėnesį baudžiamas už tą patį pažeidimą tame pačiame ežere“, – sakė Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Šarūnas Žulys.

Pasak aplinkosaugininko, vykstant akcijai „Lašiša“ ir visoje šalyje vykdant sustiprintą žvejybos kontrolę aplinkosaugininkai didelį dėmesį skiria ne tik upėms, bet ir ežerams.

Laiku sulaikytas asmuo žuvų sugavęs nebuvo ir šį kartą žalos gamtai padaryti nespėjo. Pažeidėjui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ir gresia bauda nuo 100 iki 300 eurų. Paimta valtis ir tinklai.

AAD primena, kad pastebėjus neteisėtos žvejybos atvejus nedelsiant praneštumėte telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.