Šeštadienį prasideda medžioklės su varovais sezonas

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos praneša, kad šeštadienį, spalio 15 d., prasideda medžioklės su varovais sezonas, kuris tęsis iki sausio 31 d.

Spalio 15 d. prasideda medžioklės su varovais sezonas, kuris tęsis iki sausio 31 d.<br>AAD nuotr. 
Spalio 15 d. prasideda medžioklės su varovais sezonas, kuris tęsis iki sausio 31 d.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2022, 12:40 PM

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai primena, kad sezono metu medžiotojams privalu laikytis Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Aplinkos apsaugos departamento siekis – vykdant medžioklės kontrolę, kurti gerą santykį su medžiotojais. Mums svarbu ne tik tikrinti, ar medžiojant laikomasi reikalavimų, bet ir konsultuoti medžiotojus. Taigi galima sakyti, kad jie – mūsų klientai“, – pastebi Gamtos išteklių apsaugos skyriaus patarėjas Saulius Tuska.

Pranešime pažymima, kad medžioklėje su varovais dalyvaujantys medžiotojai su savimi privalo turėti medžiotojo bilietą, kuriame turi būti žyma apie saugaus elgesio medžioklėje žinių ir praktinių medžiojimo įgūdžių patikrinimo rezultatus, galiojančio leidimo laikyti (nešiotis) ginklą ir ginklo, kuriuo medžioja, pažymėjimus.

Kad būtų užtikrintas saugus elgesys medžioklėje, medžiotojai privalo dėvėti ryškios (oranžinės, geltonos) spalvos viršutinius drabužius arba galvos apdangalus ar liemenes. Tiesa, varovai privalo dėvėti ryškios (oranžinės, geltonos) spalvos liemenes.

Kaip teigiama pranešime, medžioklėje su varovais netaikomos išimtys ir medžiokliniams šunims: dalyvaujantis šuo turi būti apvelkamas ryškios (oranžinės, geltonos) spalvos liemene arba jam uždedamas ryškios (oranžinės, geltonos) spalvos antkaklis, taip pat šuo gali būti pažymimas kitu ryškios (oranžinės, geltonos) spalvos elementu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.