Brakonierių rankose – 11 lydekų: teks ne tik atlyginti žalą gamtai, bet ir susimokėti baudą

Apie Pučekų kaimo (Panevėžio r.) tvenkinyje brakonieriaujančius du vyrus aplinkosaugininkams pranešė telefonu paskambinęs žvejas. Jis nemelavo – brakonieriai buvo sugavę vienuolika lydekų.

Brakonieriai buvo sugavę vienuolika lydekų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Brakonieriai buvo sugavę vienuolika lydekų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2022, 7:48 AM

Su aplinkosaugininkais susisiekęs vyras sakė, kad tolėliau nuo kranto valtimi nusiyrę du vyrai kažką traukia iš vandens.

Į nurodytą vietą atvykę aplinkosaugininkai rado krante stovintį lengvąjį automobilį. Jie ėmė stebėti iš valties tvenkinyje žvejojančius vyrus. Brakonieriai žuvis gaudė savadarbiais žvejybos įrankiais – vadinamosiomis palaidinėmis.

Jos panašios į žvejų naudojamus skritulius, tačiau valas tvirtinamas ne prie disko, o prie lentelės. Tokiu būdu žvejoti nedraudžiama, tik ribojamas „palaidinių“ skaičius – vienam žvejui leidžiama jų turėti tik dvi.

Aplinkosaugininkai suskaičiavo, kad vyrai turi net 13 „palaidinių“, o tai trigubai daugiau, nei leistina. Po tvenkinį besiirstantys vyrai kaskart priplaukdavo prie į vandenį įleistų „palaidinių“ ir tikrindavo, ar neužkibo žuvis.

Parsiyrę į krantą pažeidėjai elgėsi atsargiai. Dalį laimikio ir „palaidinių“ jie paslėpė pakrantėje. Iš 11 sugautų lydekų vyrai į mašinos bagažinę įsidėjo tik dvi. Sustabdyti aplinkosaugininkų jie dar bandė apsimesti, kad nieko draudžiamo nepadarė, tačiau greitai buvo demaskuoti.

Brakonieriams beliko parodyti, kur paslėpė laimikį. Lydekos buvo negyvos, todėl jas teko sunaikinti. Žūklė pažeidėjams kainuos brangiai.

Vien gamtai padaryta žala įvertinta per 2,6 tūkst. eurų. Taip pat brakonieriams gresia baudos iki 300 eurų, valties ir žvejybos įrankių konfiskavimas.

Iki šiol šie panevėžiečiai neturėjo reikalų su aplinkosaugininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.