Planą tinklus ežere laikyti keturias paras sujaukė Utenos aplinkosaugininkai

Pirmadienio vakarą, jau sutemus, Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Ūsių ežere, Ignalinos rajone, pastebėjo pilietį, statantį tinklus. Aplinkosaugininkai asmenį pamatė laiku – žuvų jis nebuvo spėjęs pagauti ir prisipažino, kad tinklus ežere ketino laikyti keturias paras.

Žvejybos tinklai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Žvejybos tinklai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

2022-12-07 17:01, atnaujinta 2022-12-09 18:07

Spustelėjus šaltukui, daugelis vandens telkinių jau pasidengė ledu. Poledinės žūklės mėgėjai džiaugiasi pirmu laimikiu. Kadangi temperatūra minusinė, Rytų Aukštaitijoje dar banguoja tik didesni ežerai. Šaltis neatbaido neteisėtos žvejybos statomaisiais tinklais atstovų.

Ūsių ežere apie 400 m tinklų pastačiusį pilietį Utenos GGAI pareigūnai krante iš karto sulaikė. Aiškinantis aplinkybes, nustatyta, kad tai kaimyninio Kaltanėnų miestelio gyventojas.

Pareigūnams nuostabą sukėlė ir nepasverta rizika tamsiu paros metu – spustelėjus –7˚ C šaltukui, plaukioti apledėjusia nedidele ir nestabilia medine valtimi. Iki nelaimės – vienas žingsnis.

Pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų, ištraukti ir paimti keturi statomieji tinklai, valtis.

Laimei, į tinklus žuvų neįkliuvo ir žala aplinkai nebuvo padaryta, nors asmens užmojai buvo nemaži – pažeidėjas prisipažino, kad tinklus ežere ketino laikyti keturias paras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.