Nepasimokė: aplinkosaugininkams įkliuvo ne pirmą kartą ir susimokės apie 2700 eurų

Trečiadienio vakarą, jau sutemus, Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Pakaso ežere Ignalinos rajone sulaikė asmenį, dviem statomaisiais tinklais žuvų ištekliams padariusį žalos už 2440,5 Eur.

 Brakonierių sugautos žuvys.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
 Brakonierių sugautos žuvys.<br> Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Dec 13, 2022, 6:03 PM

Gruodžio 7-ąją Utenos aplinkosaugininkams įkliuvo Utenos rajono Kirdeikių seniūnijos gyventojas, sugavęs 2 lydekas, 15 karšių, 3 lynus, 10,7 kg ešerių ir kuojų. Jis pareigūnams jau pažįstamas – už neteisėtą žvejybą buvo sulaikytas 2021-aisiais, o šių metų pavasarį įkliuvo, kai Dringio ežere tinklais sugavo net 96 karšius.

Pavasarį Utenos GGAI pareigūnai paėmė ir valtį, todėl šįkart, neturėdamas kuo plaukti, pažeidėjas tinklus pastatė įsibridęs į ledinį vandenį (dar prieš keturias dienas).

Dabar iš pažeidėjo paimti tinklai ir neteisėtai sugauta žuvis, gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų ir teks atlyginti 2440,5 Eur aplinkai padarytą žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.