Vilkų medžiojimo sezonas artėja prie pabaigos: limitas beveik išnaudotas

Aplinkos ministerija informuoja, kad 2022–2023 m. medžioklės sezonui nustatytas 282 vilkų sumedžiojimo limitas jau baigiamas išnaudoti – medžiotojų pateiktais duomenimis iki vasario 28 d. jau sumedžiotas 281 vilkas.

Medžiotojų pateiktais duomenimis iki vasario 28 d. jau sumedžiotas 281 vilkas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Medžiotojų pateiktais duomenimis iki vasario 28 d. jau sumedžiotas 281 vilkas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos ministerija

Feb 28, 2023, 1:04 PM

Daugiausiai vilkų, po tris, sumedžiota Kretingos, Varėnos ir Ignalinos rajonuose. Detalesnę informaciją apie vilkų medžiojimą galima rasti Aplinkos ministerijos interneto svetainėje.

Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklėse nustatyta, kad vilkus medžioti galima nuo spalio 15 d. iki kovo 31 d., tačiau išnaudojus nustatytą vilkų sumedžiojimo limitą, vilkų medžiojimo sezonas nutraukiamas anksčiau.

Primename, kad medžioklės plotų naudotojai apie kiekvieną sumedžiotą vilką privalo ne tik telefonu 8 (5) 273 2995 informuoti Aplinkos apsaugos departamentą prie Aplinkos ministerijos, bet ir ne vėliau kaip per 12 val. šią informaciją elektronine forma pateikti Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai prie Aplinkos ministerijos.

Raginame medžiotojus būti atsakingais ir prieš vykstant medžioti pasitikslinti, ar dar neišnaudotas šiam medžioklės sezonui nustatytas vilkų sumedžiojimo limitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.