Leidimai medžioti šiemet bus pratęsiami 10-iai metų, jei buvo tinkamai vykdomos juose nurodytos sąlygos

Šiemet daugumai medžiotojų ir medžioklės plotų naudotojų baigiasi 2013 m. išduotų leidimų naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius medžioklės plotų vienete galiojimas. Aplinkos ministerija atkreipia dėmesį, kad leidimai bus pratęsiami dar dešimčiai metų, jei buvo tinkamai vykdomos juose nurodytos sąlygos, skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Aplinkos ministerija atkreipia dėmesį, kad leidimai bus pratęsiami dar dešimčiai metų, jei buvo tinkamai vykdomos juose nurodytos sąlygos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aplinkos ministerija atkreipia dėmesį, kad leidimai bus pratęsiami dar dešimčiai metų, jei buvo tinkamai vykdomos juose nurodytos sąlygos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 2:41 PM

Primenama, kad medžioklės įstatymo 10 str. nustatyta, kad leidimą naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius medžioklės plotų vienete Aplinkos apsaugos departamentas išduoda tik vienam medžioklės plotų naudotojui ne trumpesniam kaip 10 metų laikotarpiui.

„Pasibaigus leidimo naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius medžioklės plotų vienete laikotarpiui, jeigu šio leidimo gavėjas tinkamai vykdė visas jame nustatytas sąlygas ir pasibaigus šio leidimo galiojimui per 2 mėnesius pateikė prašymą Aplinkos apsaugos departamentui pratęsti jo galiojimo laiką, šis leidimas pratęsiamas. Todėl labai svarbu, kad dėl minėto leidimo pratęsimo būtų kreiptasi laiku“, – pabrėžia aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Pasak ministerijos, yra pasitaikę atvejų, kai medžioklės plotų naudotojai prarado teisę naudoti medžiojamąją fauną medžioklės plotuose vien dėl to, kad laiku nesikreipė į leidimą išduodančią instituciją dėl leidimo pratęsimo.

Į Aplinkos apsaugos departamentą (AAD) galima kreiptis ir iš anksto – nelaukiant, kol terminas baigsis, toks prašymas bus priimtas nagrinėti. Laisvos formos rašytinį prašymą Aplinkos apsaugos departamentui galima pateikti el. paštu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.