Prasidėjo medžioklės sezonas: primena svarbias taisykles

Antradienį prasideda briedžių, tauriųjų elnių patinų ir laukinių paukščių medžioklės sezonas, todėl Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai primena apie taisykles, nustatančias gyvūnų medžioklės terminus, leistinus medžioklės būdus, medžiojamųjų gyvūnų medžioklės ribojimo sąrašą ir kitus reikalavimus.

Elniai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Elniai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Elniai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Elniai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 15, 2023, 10:03 AM

Išplatintame pranešime žiniasklaidai aplinkosaugininkai atkreipia dėmesį, kad elniniai gyvūnai medžiojami vadovaujantis atrankinės medžioklės principais, tai yra pagal tam tikrą eiliškumą, siekiant užtikrinti, kad, nesant natūralios atrankos ar jai susilpnėjus, būtų atrenkami ir laiku sumedžiojami silpni laukiniai gyvūnai, o gerai besivystantys žvėrys – saugomi.

AAD nurodo, kad tauriųjų elnių patinų medžioklė leidžiama nuo rugpjūčio 15 d. iki sausio 31 d., patelių ir jauniklių – nuo rugsėjo 15 d. iki sausio 15 d.

Briedžių patinai medžiojami nuo rugpjūčio 15 d. iki gruodžio 15 d., patelės – nuo spalio 1 d. iki lapkričio 30 d., jaunikliai – nuo spalio 1 d. iki sausio 31 d.

Rugpjūčio 15 d. prasidėjus paukščių medžioklės sezonui iki gruodžio 15 d. galima medžioti didžiąsias antis, rudagalves krykles, klykuoles, kanadines bernikles, iki lapkričio 30 d. – perkūno oželius ir slankas, skelbiama AAD pranešime.

Aplinkosaugininkai pažymi, kad nuo praėjusių metų, pasikeitus teisės aktams, dėl kenksmingo švino poveikio laukinius gyvūnus draudžiama medžioti švininiais arba švino junginių turinčiais šratais, grankulkėmis bei šiuos šaudmenis turėti su savimi 100 metrų atstumu aplink šlapžemes.

AAD pareigūnai ir toliau vykdys aktyvią medžioklės kontrolę, kad būtų užtikrinta laukinių gyvūnų ir paukščių apsauga, informuojama pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.