Aplinkosaugininkams įkliuvo itin žiauriai medžiojęs brakonierius: gyvūnams statė galūninius spąstus

Aplinkos apsaugos departamento Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai per vieną dieną nustatė du brakonieriavimo atvejus Vilkaviškio rajone. Nustatytas asmuo, upelyje pastatęs draudžiamus medžioklės įrankius – galūninius spąstus. Taip pat išaiškintas asmuo, neteisėtai sumedžiojęs ir išdorojęs suaugusį stirnos patiną.

Nustatytas asmuo, upelyje pastatęs draudžiamus medžioklės įrankius – galūninius spąstus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Nustatytas asmuo, upelyje pastatęs draudžiamus medžioklės įrankius – galūninius spąstus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Nustatytas asmuo, upelyje pastatęs draudžiamus medžioklės įrankius – galūninius spąstus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nustatytas asmuo, upelyje pastatęs draudžiamus medžioklės įrankius – galūninius spąstus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aplinkos apsaugos departamentas

Sep 8, 2023, 10:38 AM

Upėje paspęsti galūniniai spąstai

Rugpjūčio 25 d. Vilkaviškio rajone aplinkosaugininkai, bendradarbiaudami su Marijampolės kriminalinės policijos pareigūnais, išaiškino asmenį, upelyje medžiojusį draudžiamais naudoti medžioklėje įrankiais – spąstais, skirtais gyvūnus sugauti už galūnių.

Per tyrimą nustatyta, kad dvejais spąstais asmuo bandė sumedžioti bebrus prie upelyje pastatytos bebrų užtvankos.

„Spąstai, kurie yra skirti gyvūnus gaudyti už galūnių – vienas brutaliausių draudžiamų medžioklės įrankių, nes jais gaudant laukinius gyvūnus neužtikrinama staigi gyvūno žūtis ir dažniausiai gyvūnas ilgai kankinasi. Džiaugiamės, kad spąstus aptikome tą pačią dieną, kai jie buvo paspęsti ir asmuo pagauti bebrų nespėjo“, – sako Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė.

Aplinkosaugininkams kilus įtarimui, kad pažeidėjas gali turėti daugiau neleistinų medžioklės įrankių, atliko jo sodybos apžiūrą. Rasti trys spąstai, skirti gyvūnus gaudyti už galūnių, taip pat aptikti du neteisėti laikomi du statomieji žvejybos tinklai.

Už medžiojimą draudžiamais medžioklės įrankiais asmeniui gresia nuo 600 iki 1700 eurų bauda. Kadangi asmuo turėjo medžioklės bilietą, jam bus atimta teisė medžioti nuo 3 iki 5 metų.

Už neteisėtą nemėgėjų žvejybos įrankių laikymą asmeniui teks susimokėti baudą nuo 60 iki 200 eurų.

Be to, paimti visi neteisėtai naudoti ar laikomi įrankiai: penki galūniniai spąstai ir du statomieji tinklai.

Neteisėtai sumedžiotas stirninas

Tą pačią dieną Vilkaviškio rajone aplinkosaugininkai nustatė asmenį, kuris rugpjūčio 24 d. neteisėtai sumedžiojo stirnos patiną.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad asmuo, taip pat medžiotojas, savo sodyboje įsirengtoje žvėrių dorojimo patalpoje neteisėtai išdorojo sumedžiotą stirniną.

Asmuo turėjo savo vardu išduotą medžioklės lapą, tačiau jame vykusios medžioklės neregistravo ir sumedžiojęs gyvūną, prieš pradėdamas doroti, jo neįrašė į medžioklės lapą, todėl gyvūnas laikomas sumedžiotu neteisėtai.

Už neteisėtą medžioklę asmeniui teks sumokėti baudą nuo 800 iki 1800 eurų ir gresia teisės medžioti atėmimas nuo 3 iki 5 metų. Žala gyvūnijos ištekliams siekia 2355 eurus, taip pat iš pažeidėjo paimtas medžioklėje naudotas lygiavamzdis šautuvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.