Šulinys tapo spąstais barsukui: gelbėjimo operacija pareikalavo nemenkos ugniagesių kantrybės

Į tuščią šulinį įkritęs barsukas urzgė ir šiepė nasrus, kol galiausiai suprato, kad reikia nagais ir dantimis kabintis į gelbėtojų nuleistą prie virvės pririštą krepšį.

Barsukas.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Barsukas.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 4:28 PM

Dreiviškių kaime (Biržų r.) vaikščiodami po apleisto aerodromo teritoriją žmonės išgirdo keistą šnaresį ir pasuko į neįprasto garso pusę. Jie išvydo žole apaugusio drenažinio šulinio angą, o viduje – įkritusį barsuką.

Šulinio kraštas buvo sulig žemės paviršiumi ir neuždengtas, todėl žvėris aukštoje žolėje jo nepastebėjo ir nugarmėjo žemyn. Šulinio angos skersmuo siekė apie metrą.

Maždaug dviejų metro gylio šulinys buvo išdžiūvęs, be vandens. Spąstuose atsidūręs gyvūnas neįstengė pats išlipti ir suko ratus dugne.

Pamatęs žmones barsukas šiepė dantis ir urzgė, todėl niekas nesiryžo leistis žemyn jo iškelti.

Gelbėti keturkojo nelaimėlio atskubėjo Nemunėlio Radviliškio komandos ugniagesiai. Gelbėtojai greitai įsitikino, kad plikomis rankomis jo nepaims.

Barsukas buvo suaugęs ir iš pažiūros svėrė apie 25 kilogramus.

Iš pradžių gelbėtojai į šulinį įkišo ilgą baslį – manė, kad barsukas įsikabins į jį nagais ir taip pavyks jį iškelti. Tačiau pamatęs į šulinį įkištą baslį žvėris pašėlo – puolė jį kandžioti.

Tada vietiniai žmonės atnešė didelį krepšį, ugniagesiai prie rankenų pririšo gelbėjimo virvę ir jį įleido į šulinį. Barsukas vėl puolė kandžiotis ir draskyti. Gelbėtojai krepšį iš šulinio iškėlė, paskui vėl nuleido žemyn. Taip darė kelis sykius.

„Net nežinau, ar dantimis, ar nagais barsukas įsikabino į krepšį ir buvo ištrauktas iš šulinio. Atrodo, jog pats galiausiai suprato, ką reikia daryti, kad išsigelbėtų“, – sakė ugniagesys.

Vos tik pasiekęs žemę barsukas iškart papustė padus. Ugniagesių manymu, žvėris buvo sveikas ir nesusižeidęs.

Šioje vietoje sovietiniais laikais buvo aerodromas. Iš jo kildavo kukurūznikais vadinami dvisparniai lėktuvai ir iš oro tręšdavo kolūkių laukus. Dabar čia belikę apgriuvę pastatai, teritorija apaugusi žole ir krūmynais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.