Naktinių taikiklių įteisinimui medžioklėje – prezidento veto

Prezidentas Gitanas Nausėda grąžino Seimui Medžioklės įstatymo pataisas, kuriomis įteisinti naktiniai taikikliai.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2023, 2:48 PM, atnaujinta Dec 22, 2023, 2:51 PM

Prezidento vertinimu, naktinių taikiklių naudojimas medžioklėje nėra būtinas siekiant įstatymo aiškinamajame rašte nurodytų tikslų, pvz. kovos su afrikiniu kiaulių maru efektyvumo ar geresnio pasirengimo krašto gynybai.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę parlamentas nusprendė, kad nuo kitų metų gegužės medžiotojai galės naudoti naktinio matymo taikiklius.

Prieštaringų vertinimų sulaukusio įstatymo iniciatoriai pasiūlė įteisinti naktinio matymo prietaisus medžioklėje, tačiau ragino aiškiai reglamentuoti ir riboti jų naudojimą. Projekte numatyta, kad naudoti naktinius taikiklius būtų galima medžiojant šernus, lapes, mangutus, paprastuosius meškėnus, kanadines audines, nutrijas ir ondatras.

Taip pat numatyta papildyti draudžiamų medžioklėje naudoti įrankių bei priemonių sąrašą lankais bei kitais templiniais ginklais ir kovinių bei agresyvių veislių šunimis.

Į prezidentą su prašymu vetuoti šį Seimo sprendimą kreipėsi eilė parlamentarų, oponavusių taikiklių įteisinimui. Grąžinti įstatymą parlamentui ragino ir Lietuvos žaliųjų partija, rengusi demonstraciją Daukanto aikštėje.

Antradienį šalies vadovas pareiškė, jog nuomonę dėl Medžioklės įstatymo pataisų jau yra susidaręs, o sprendimą dėl vetavimo ketina paskelbti dar šią savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?