Brakonieriui sučiupti stirnos nepavyko: gyvūną iš kilpos gniaužtų išvadavo aplinkosaugininkai

Sausio 18 d. Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai gavo pranešimą, kad Druskininkų mieste, netoli Nemuno upės pastebėta spąstuose pagauta dar gyvybinga ir bandanti išsilaisvinti stirna.

Kilpa. <br>AAD asociatyvi nuotr.
Kilpa. <br>AAD asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Jan 23, 2024, 12:32 PM

Aplinkosaugininkai, skubiai atvykę į pranešime nurodytą vietą, rado stirną, kuri buvo sugauta ne spąstais, o patekusi į brakonierių pastatytą kilpą.

„Kilpos yra itin žiauri brakonieriavimo priemonė, į ją pakliuvęs laukinis gyvūnas bandydamas ištrūkti ilgai kankinasi kol nugaišta. Dažniausiai kilpa laukiniam gyvūnui užsineria ant kaklo, o šiuo atveju į kilpą įkliuvo stirnos koja.

Pastebėję, kad stirna atrodo labai gyvybinga ir greičiausiai į kilpą pateko neseniai, iš karto puolėme stirną gelbėti: atsargiai gyvūną prispaudėme prie žemės, kad ji nepatirtų dar daugiau sužalojimų ir išlaisvinome įstrigusią koją iš kilpos“, – sako Alytaus gyvosios gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Jonas Jarmalavičius.

Stirna buvo rasta išsigandusi ir besiblaškydama kilpoje jau buvo šiek tiek susižeidusi koją, tačiau sužalojimai nebuvo gilūs, ir aplinkosaugininkai, laukinį gyvūną sėkmingai išlaisvinę, paleido į gamtą. Taip pat buvo paimta miške rasta kilpa. Aplinkosaugininkai dėkoja Druskininkų gyventojams už skubų pranešimą apie įvykį.

AAD informuoja, kad laukinių gyvūnų ir paukščių liesti nevalia ir pastebėjus kilpoje ar spąstuose įkliuvusį laukinį gyvūną prašoma kuo skubiau pranešti Skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.