Teismas nutarė: nestabdys medžių kirtimo Šiauliuose

Teismas nutarė: nestabdys medžių kirtimo Šiauliuose

Medis.<br>D.Umbraso nuotr.
Medis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-01 17:13

 Teismas netenkino asociacijos „Gyvas miškas“ prašymo laikinai sustabdyti medžių kirtimą rekonstruojamame Šiaulių bulvare bei jo prieigose.

Regionų apygardos administracinio teismo Šiaulių rūmai pranešė antradienį atmetę asociacijos „Gyvas miškas“ prašymą laikinai sustabdyti Šiaulių miesto savivaldybės rugpjūčio 22 dieną išduotą leidimą kirsti, genėti ar pašalinti, persodinti 158 medžius miesto senamiestyje, tai yra vadinamajame Šiaulių bulvare.

Teismo nutartyje nurodyta, kad pareiškėjo prašymas šioje stadijoje negali būti tenkinamas, nes jis nepagrindė reikalavimo pagrįstumo, jog nesiėmus reikalavimo gali būti padaryta neatitaisoma arba sunkiai atitaisoma žala.

Nutartyje taip pat nurodyta, kad sustabdžius projektą, savivaldybė netektų daugiau nei 4 mln. eurų finansavimo iš Europos Sąjungos ir tai gali sutrikdyti projekto įgyvendinimą, dėl ko gali kilti daug didesnė žala visuomenės interesams.

„Tokių reikalavimo užtikrinimo priemonių pritaikymas pažeistų proporcingumo ir proceso šalių interesų pusiausvyros principus bei viešąjį interesą“, – pareiškė Šiaulių teismas.

Jis atkreipė dėmesį, kad pagal išduotą leidimą 158 Šiaulių miesto senamiesčio medžių bus iškirsti, tačiau planuojama pasodinti 285 nauji medžiai.

Netenkinęs prašymo dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, Šiaulių administracinis teismas toliau nagrinės prašymą panaikinti savivaldybės leidimą dėl želdinių kirtimo.

Medžiai pagrindinėje miesto gatvėje pradėti kirsti praėjusią savaitę, tai įeina į gatvės rekonstrukcijos projektą. Šie veiksmai sulaukė dalies miestiečių protestų. Kaip skelbė naujienų portalas skrastas.lt, susirinkusių medžių gynėjų grupė protestavo prieš liepų kirtimą, buvo iškviesta policija, vienas iš medžių saugotojų prisirakino prie medžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.