Už neteisėtai iškirstą mišką teks atlyginti daugiau nei 3 tūkst. eurų

Už neteisėtai iškirstą mišką Ignalinos rajone, Senojo Daugėliškio kaime, pažeidėjams teks atlyginti daugiau nei 3 tūkst. eurų, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Iškirstas miškas. <br>AAD nuotr. 
Iškirstas miškas. <br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 12:42 PM

Departamento Panevėžio miškų kontrolės skyriaus pareigūnai per patikrinimą privačioje miško valdoje nustatė neteisėtų kirtimų, kai žala aplinkai viršija 2000 eurų. Taip pat pažeidėjams bus skirtos baudos iki 1200 eurų.

„Gavome pranešimą, kad įtariamas nelegalus kirtimas. Kad sniegas nepaslėptų įkalčių, būtinų administracinio nusižengimo tyrimui ir galimiems pažeidėjams nustatyti, iš karto nuvykome į nurodytą vietą. Radome ne tik iškirstus medžius, bet ir tęsiamus kirtimus.

Asmenys, paprašyti pateikti leidimus, suteikiančius teisę kirsti mišką, nesugebėjo nieko atsakyti, todėl kilo įtarimas, kad vyksta neteisėti miško kirtimo darbai“, – sakė Panevėžio miškų kontrolės skyriaus vedėjas Albertas Mikašauskas.

Nustatyta, kad privačioje miško valdoje, neturint išduoto leidimo, buvo neteisėtai kertamas miškas. Pažeidimo vietoje sulaikyti asmenys buvo apklausti, iš jų paimti du benzininiai pjūklai.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui telefonu 8 (5) 2732995.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.