Pagerbė 20 metų įmonėje dirbančius darbuotojus – pasodino kiekvienam po ąžuoliuką

Europoje lyderiaujančio optikos salonų tinklo „Fielmann“ įkūrėjas jau daugiau nei 40 metų kasmet rengia prasmingą akciją – kiekvienam savo darbuotojui pasodina po medį skirtingose Vokietijos žemėse.

Gintautas ir Jūratė Kersnauskai.
Gintautas ir Jūratė Kersnauskai.
„Fielmann“ darbuotojas prie savo medelio Kaune.
„Fielmann“ darbuotojas prie savo medelio Kaune.
Marcas Fielmannas Vokietijoje (dešinėje).
Marcas Fielmannas Vokietijoje (dešinėje).
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 3:15 PM

Šią gražią tradiciją tęsia ir atstovai Lietuvoje – bundant pavasarinei gamtai, šalia gamybinio ir logistinio „Fielmann“ padalinio Kaune pasodinta ąžuoliukų alėja.

Medeliai – su vardine lentele

Kiekvienas medelis yra skirtas daugiau nei 20 metų dirbantiems darbuotojams, taip atsidėkojant už ilgametę bendrystę ir pasitikėjimą. Tai ne tik simbolinis veiksmas – ąžuoliukai pažymėti lentelėmis su darbuotojo vardu ir pavarde.

„Manome, kad ne tik kompanijos vertybės yra svarbu, bet ir tai, ką mes, kaip atskiri žmonės, nepaisydami savo socialinio statuso ar karjeros pasiekimų, galime padaryti dėl savo aplinkos namuose ir darbe, dėl savo Žemės, kad joje būtų švariau ir sveikiau gyventi.

Kaip ir „Fielmann“ kompanijos įkūrėjui Gunteriui Fielmannui – taigi pirmiausia, kaip paprastam žmogui, – man svarbiausia saugoti gamtą, rūšiuoti atliekas, mažinti taršą renkantis eiti į darbą pėstute ar važiuoti dviračiu. Manau, kad kiekvienas savo atsakingu požiūriu, savo toliaregišku supratimu ir kuriame tas tradicijas, kurios su laiku tampa įpročiu ir paskatina kitus susimąstyti, o kuo gi aš galiu prisidėti prie aplinkos išsaugojimo.

Esame šeimos verslas, todėl mums rūpi kiekvienas – tiek mūsų klientai, tiek ir darbuotojai – tam, kad galėtų prisidėti prie tvarumo ne tik savo veiksmais, bet ir sąmoningais pasirinkimais. Gyvename ne tik šia diena, bet ir galvodami apie ateitį, kokią ją norėtume matyti ir sukurti ateinančioms kartoms. Gamtos išsaugojimas šylant Žemei – mums labai svarbus, todėl inicijuojame tvarias ir gamtai draugiškas iniciatyvas.

Optikos salonai mūsų darbuotojams – ne tik darbo vieta, bet ir santykiai su kolegomis, su klientais, ne tik profesinių žinių panaudojimas, bet ir asmeninės atsakomybės išraiška“, – apie įmonėje puoselėjamas vertybes pasakoja „Fielmann“ optikų tinklą Baltijos šalyse valdančios įmonės įkūrėjas ir vadovas Gintautas Kersnauskas.

Per 40 metų pasodino daugiau kaip 1,8 mln. medžių

Apie išteklių tausojimą ir gamtos puoselėjimą vokiečių optikų tinklas bei jos žmonės galvoja beveik pusę amžiaus, t. y. nuo tada, kai šios temos dar nebuvo tokios aktualios ir reikšmingos, kaip dabar.

Dabartinis kompanijos „Fielmann“ generalinis direktorius Marcas Fielmannas, įvertindamas pandemijos paliestus metus, teigia, jog „žmonių tikrasis charakteris išryškėja krizės akivaizdoje“. Pastarieji metai įrodė, kad kompanija yra didžiulė bendruomenė, kartu kurianti, dirbanti ir palaikanti tvarius sprendimus.

Vienas įrodymų – nuo 1984-ųjų Europos šalių miškams, parkams ir miesto erdvėms jau padovanota daugiau kaip 1,8 mln. žaliųjų planetos plaučių grynintojų.

Šios šaunios tradicijos nebuvo atsisakyta ir per pandemiją – vien per 2020-uosius darbuotojai pasodino 30 000 medžių Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje ir Italijoje. Ir medžių sodinimo geografija kasmet plečiasi. Džiugu, kad šįmet ją surengė ir Lietuva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.