Ne pažintinis, o dilgėlių takas: į mišką kauniečiai priversti bristi per aukštą žolę

Kauniečiai pikti – nenušienautas pažintinis takas trukdo mėgautis grynu oru ir brandžiu Pilėnų mišku. Aukšta žolė kelia ir baimę, kad čia gali slėptis erkės.

Dilgėlės<br>V.Balkūno nuotr.
Dilgėlės<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Jarošiūnaitė

Jul 2, 2022, 7:32 PM

Karmėlavos miestelyje (Kauno r.) 2018 metais įrengtas rekreacinis 1,5 km ilgio takas itin pamėgtas sportuojančių žmonių, mėgstančių leisti laiką gryname ore. Tačiau šiais metais parkas atrodo apleistas, nes nenušienaujama žolė.

18 metų Karmėlavoje gyvenanti Raimonda džiaugėsi, kad yra toks pažintinis takas. Tai vieta, kur galėjo pasivaikščioti su šuniuku, pasportuoti, o ir lankytojų, atvykusių į parką automobiliu netrūko.

Tačiau šią vasarą Raimonda į mišką šalia namų eiti nenori. Pasak moters, parkas apleistas, miške klesti dilgelės, o ilgoje žolėje paprastai slepiasi erkės. Tokia situacija tęsiasi jau antrus metus. Raimondai keista, kad toks gražus gyvas parkas yra pamirštas.

Karmėlavos gyventoja parke taip pat pasigedo šiukšlių dėžių.

Karmėlavos girininkas Kęstutis Bacvinka teigė suprantantis, kad parkas jau turėjo būti nušienautas, bet priminė, kad žolė pjaunama tik du kartus per vasarą – Joninių laikotarpiu ir rugpjūčio antroje pusėje.

Girininkas guodėsi, kad trūksta darbuotojų.

Darbas girininkijoje nėra lengvas, todėl surasti norinčiųjų dirbti darosi sunku.

Žolę rekreaciniame take girininkija planuoja nušienauti kitą savaitę.

Pasak K.Bacvinkos, tai nėra vienintelis darbas, kurį atlieka Karmėlavos girininkija. Šioje gyventojų pamėgtoje vietoje prižiūrima pavėsinė, retinami krūmynai, šalinami nuvirtę medžiai.

Pilėnų miškas, kuriame įkurtas rekreacinis parkas, yra pilnas gyvybės – vaikštant galima grožėtis skirtingų rūšių medžiais ir krūmynais, laukiniais augalais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?