Mažasis ąžuolynas dėmesio dar nesulaukė: savivaldybė tikina, kad rekonstrukcija prasidės jau kitąmet

Atnaujintas Ąžuolyno parkas tapo miesto pasididžiavimu, tačiau netoli esantis vadinamasis mažasis ąžuolynas atrodo gerokai liūdniau. Miesto savivaldybės atstovai tikino jo neužmiršę ir pažadėjo permainas.

Dalis poilsiui skirtų suoliukų parke apniokoti. Savivaldybės atstovai žada, kad artimiausiu metu jie bus remontuojami.<br>A.Karaliūno nuotr.
Dalis poilsiui skirtų suoliukų parke apniokoti. Savivaldybės atstovai žada, kad artimiausiu metu jie bus remontuojami.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-03 19:04

Po kelerių metų pertraukos į Kauną užsukusi Roma Bielevičiūtė su drauge susitiko vadinamajame mažajame ąžuolyne, besidriekiančiame nuo Radastų iki Parodos gatvės.

„Šioje vietovėje mėgdavome vakaroti dar būdamos studentės, nes parkas įsikūręs visai greta miesto centro, jame mažai žmonių“, – prisiminė moteris.

Jos nuomone, net po poros dešimtmečių erdvė atrodo beveik nepasikeitusi, o labiausiai į akis krito poilsiui skirti suoliukai ir šiukšliadėžės.

„Dalis suoliukų apniokoti, kiti – visai išardyti, matyti tik jiems skirtos vietos, išklotos trinkelėmis“, – pasakojo R.Bielevičiūtė.

Pasak moters, prie suoliukų įrengtos betono šiukšliadėžės išvis tinkamos tik nuorūkoms ir atrodo labai nepatraukliai.

„Gaila, kad sparčiai besikeičiančiame ir gražėjančiame Kaune šis parkas atrodo gerokai apleistas ir užmirštas“, – stebėjosi R.Bielevičiūtė.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė pranešė, kad mažojo ąžuolyno rekonstrukcija planuojama jau kitais metais.

„Visai netrukus galėsime džiaugtis dar viena atsinaujinusia žaliąja erdve mūsų mieste“, – pažadėjo savivaldybės atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.