Iš Lietuvos besitraukianti vasara atneša permainas: kai kur tesušils iki 16 laipsnių

2018 m. rugpjūčio 25 d. 07:36
Šeštadienį ir sekmadienį per mūsų šalį nutįsęs atmosferos frontas neš debesuotus ir drėgnus orus. Pirmąją dienos dalį lynos daugiausia šalies rytiniuose ir pietiniuose rajonuose, o vietomis net saulė trumpam pasirodys. Antroje dienos pusėje iš pietų atplauks storesni debesys. Daug kur su pertraukomis lis, rytiniuose rajonuose vietomis smarkiai, kai kur griaudės ir žaibuos. Nestiprus vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, tik per perkūniją jo gūsiai kai kur sustiprės iki 15–17 m/sek. Temperatūra dieną pakils iki 19–23 laipsnių.
Daugiau nuotraukų (10)
Sekmadienį pirmoje nakties pusėje lynos dar daug kur. Vėliau lietūs trauksis, debesys retės, iki pat ryto lis nebent šiaurės rytiniuose šalies rajonuose. Dvelks nestiprus nepastovios krypties vėjas. Temperatūra rytą pažemės iki 10–15, pajūryje iki 16–17 laipsnių.
Sekmadienio dieną debesys vėl tankės, po pietų pradedant pietiniais rajonais vėl ims lyti, gausiau lis Vidurio ir Rytų Lietuvoje. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Oras dieną sušils tik iki 16–21 laipsnio.
Pirmadienio naktį lietūs pasitrauks į rytinę šalies pusę. Šalies vakaruose nebelis, pasirodys pragiedrulių, vietomis nusidrieks rūkas. Temperatūra nukris iki 9–14, pajūryje iki 15–17 laipsnių.
Pirmadienio dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, trumpai ir negausiai palis tik vietomis. Temperatūra įdienojus pakils iki 18–23 laipsnių.
Antradienį iš vakarų priartės nauja tankesnių debesų zona, bet trumpai palis tik vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose.
Naktį vės iki 9–14, pajūryje – iki 15–17 laipsnių, dieną vėl šils iki 18–23 laipsnių.
 
GamtaOrai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.