Keistos formos debesis virš Astravo sukėlė paniką socialiniuose tinkluose: paaiškino, kas tai

Skaitytojas Kasparas portalui lrytas.lt atsiuntė kelias nuotraukas, kuriose matyti keistos formos debesis.

Skaitytojas Kasparas portalui lrytas.lt atsiuntė kelias nuotraukose, kuriose matyti keistos formos debesis.<br>Skaitytojo nuotr.
Skaitytojas Kasparas portalui lrytas.lt atsiuntė kelias nuotraukose, kuriose matyti keistos formos debesis.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2021, 8:38 PM, atnaujinta Jun 20, 2021, 8:47 PM

„Pastebėjome milžinišką grybo formos debesį virš astravo elektrinės, žiūrint iš Balsių pusės. Debesį virš Astravo patvirtina ir meterologiniai radarai“, – rašė skaitytojas.

Orai ir klimatas Lietuvoje“ Orų entuziastų grupėje žmonės taip pat dalijosi panašiomis nuotraukomis. Orų entuziastai domėjosi, ar Astravo pusėje nebus kokia nors nelaimė įvykusi.

ASTRAVAS NESPROGO! Būkit ramūs, vilniečiai. Tai tėra tik izoliuotas kamuolinis lietaus debesis. Šis grybas susiformavo labai greitai (18 val. 40 min. dar nieko net nebuvo). Stebint iš palydovo labai gerai matyti, kad blynelis (Cb debesies viršūnė) toliau plečiasi Tokie dariniai susiformuoja tose vietose, kur stabilus atmosferos sluoksnis oro srautų yra pramušamas ir įvyksta staigi konvekcija bei debesies augimas. Kur ir kada toks darinys gali atsirasti nieks ir niekad jums tiksliai nepasakys“, – paaiškinta grupėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.