Pajūryje dėl stipraus vėjo apribota laivyba: gūsiai siekė 27 m/s, ugniagesiai sulaukė dešimčių iškvietimų

Klaipėdos jūrų uostas informavo, kad dėl sustiprėjusio vėjo naktį iš antradienio į trečiadienį Klaipėdos uoste pradėta riboti laivyba. Trečiadienį apie 10 val. ryto gūsiais fiksuotas 27 m/s stiprumo vėjas.

Dėl 27 m/s siekiančių gūsių Klaipėdoje apribota laivyba, darbo netrūko ir ugniagesiams.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Dėl 27 m/s siekiančių gūsių Klaipėdoje apribota laivyba, darbo netrūko ir ugniagesiams.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Dėl 27 m/s siekiančių gūsių Klaipėdoje apribota laivyba, darbo netrūko ir ugniagesiams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Dėl 27 m/s siekiančių gūsių Klaipėdoje apribota laivyba, darbo netrūko ir ugniagesiams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Dėl 27 m/s siekiančių gūsių Klaipėdoje apribota laivyba, darbo netrūko ir ugniagesiams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl 27 m/s siekiančių gūsių Klaipėdoje apribota laivyba, darbo netrūko ir ugniagesiams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 10:27 AM, atnaujinta Aug 18, 2021, 11:05 AM

„Išoriniame reide įplaukti į uostą šiuo metu laukia 3 laivai, išvykti iš uosto dėl stipraus vėjo negali 7 laivai.

Bangos aukštis jūroje siekia 4-4,5 metro. Dėl sustiprėjusio vėjo uoste incidentų neužfiksuota“, – pranešė Klaipėdos jūrų uostas.

Per dvi dienas šalinti medžių vyko 52 kartus

Gamtos stichijos sukėlė ir daugiau sunkumų. Sustiprėjus vėjui ir iškritus gausiam kritulių kiekiui, Lietuvoje pastaruoju metu nulūžo nemažai medžių ir jų šakų. Šalies ugniagesiams per dvi pastarąsias paras teko 52 kartus vykti ir šalinti nuvirtusių medžių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, nuo pirmadienio 6 val. iki antradienio 6 val. ugniagesiai visoje Lietuvoje 33 kartus vyko šalinti virtusių medžių ir šakų nuo važiuojamosios kelio dalies.

Tauragės apskrityje tokių išvykimų buvo devyni, Šiaulių – aštuoni, Panevėžio 6, Telšių – penki, po du – Alytaus ir Kauno apskrityse.

Pirmadienio vakarą, Raseinių rajone, Nemakščių seniūnijoje, Balčių kaime, medis nuvirto ant elektros stulpo laidų ir gyvenamojo namo stogo.

Tą patį vakarą Jurbarko rajone, Šimkaičių seniūnijoje, Aušgirio kaime, ant kelio nuvirtęs medis trukdė eismui. Gelbėtojai medį nuo kelio pašalino. Nukritusi didelė medžio šaka eismui trukdė ir Jonavos rajone, Šilų seniūnijoje, Ilgabradų kaime.

Nuo antradienio 6 val. iki trečiadienio 6 val. ugniagesiai 19 kartų vyko šalinti virtusių medžių ir šakų nuo važiuojamosios kelio dalies: Panevėžio apskrityje tokių iškvietimų buvo šeši, Klaipėdos – keturi, Telšių – trys, Marijampolės ir Utenos apskrityse – po du kartus, o Kauno ir Šiaulių apskrityse – po vieną kartą.

Antradienio pavakarę Kaune, Kreidos gatvėje, nuvirtęs medis užtvėrė dvi eismo juostas. Ugniagesiai medį supjaustė grandininiu pjūklu ir pašalino nuo važiuojamosios kelio dalies.

Ant kelių nuvirtę ir eismui trukdę medžiai buvo pašalinti Vilkaviškio rajone, Vištyčio miestelyje, Šakių rajone, Sudargo seniūnijoje, Ročiškių kaime.

Vėjas nerims

Vėjas, sako sinoptikai, nerims ir artimiausiomis dienomis. Trečiadienį šalies orus lems visą Šiaurės Europą apimantis ciklonas. Dangumi plauks gana tankūs debesys, laimei ir saulė protarpiais pasirodys.

Daugelyje rajonų protarpiais palis, bet daugiausia lietaus klius vakariniams ir šiaurės vakariniams rajonams, čia kai kur prilis gausiai, gali sugriaudėti perkūnija.

Pūs stiprus pietvakarių vėjas, šiaurės vakarinėje šalies pusėje gūsiai sieks 15-20 m/sek., o pajūryje vėjas gali įsismarkauti iki 22 m/sek. Diena bus vėsi, temperatūra nekils aukščiau 16-21 laipsnio.

Ketvirtadienio naktį šiaurės vakarinėje šalies pusėje protarpiais lis, kai kur prilis gausiai, gali pagrūmoti perkūnija. Keliaujant į šalies pietryčius debesų bus vis mažiau, lietaus tikimybė sparčiai mažės. Pietvakarių vėjas bus šiek tiek silpnesnis, gūsiai tik vietomis sieks 15-18 m/sek., pajūryje iki 20 m/sek. Paryčiais oras atvės iki 10-15 laipsnių.

Ketvirtadienio dieną ciklono įtaka nemažės, todėl vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, daugelyje rajonų protarpiais palis. Nerims pietvakarių vėjas, vietomis gūsiai sieks 15-18 m/sek., pajūryje dar tikėtini ir 20 m/sek. vėjo gūsiai. Temperatūra, kaip ir praėjusią dieną, kils iki 16-21 laipsnio.

Penktadienį ciklonas pradės trauktis į šiaurę. Debesys bus retesni, naktį vietomis, dieną daug kur trumpai palis. Pietvakarių vėjas bus dar šiek tiek ramesnis, gūsiai tik kai kur sieks 15 m/sek. Naktį vės iki 10-15 laipsnių, dieną, dėl retesnių debesų ir lietaus, šils iki 18-22 laipsnių.

Šeštadienį tiek naktį, tiek dieną daug kur trumpai palis, dieną gali ir perkūnija sugriaudėti. Naktį pūs nestiprus pietvakarių, vakarų, dieną stiprokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Naktį vės iki 9-14, prie jūros 15-16 laipsnių, dieną šils iki 17-21 laipsnio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.