Pradėjo skaičiuoti audros padarytus nuostolius: jau 120 tūkst. eurų siekianti žala dar dvigubės ar net trigubės

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, penktadienį Lietuvoje užfiksuotų labai stiprių vėjo gūsių ir perkūnijos nuostoliams atlyginti jau rezervuota 120 tūkst. eurų. Anot bendrovės ekspertų, skaičiai dar tikrai augs – prognozuojama pasiekti ir 300 tūkst. eurų sumą nuostoliams padengti.

Audros išvartyti medžiai. <br>V. Ščiavinsko nuotr. 
Audros išvartyti medžiai. <br>V. Ščiavinsko nuotr. 
Audros išvartyti medžiai. <br>V. Ščiavinsko nuotr. 
Audros išvartyti medžiai. <br>V. Ščiavinsko nuotr. 
Audros išvartyti medžiai. <br>V. Ščiavinsko nuotr. 
Audros išvartyti medžiai. <br>V. Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 14, 2022, 4:18 PM

Iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvoje itin pakilo vėjas (iki 25 m/s) ir smarkūs vėjo gūsiai niokojo žmonių turtą.

„Dėl nuostolių į „Lietuvos draudimą“ kreipiasi žmonės iš visos Lietuvos, tačiau dominuoja didieji miestai. Taip pat svarbu paminėti, kad pirmiausia stiprūs vėjo gūsiai pasiekė pajūrį, vėliau keliavo per visą Lietuvos teritoriją“, – sako bendrovės Operacijų departamento vadovas Artūras Juodeikis.

Anot jo, bendrovės duomenys rodo, kad per penktadienį į bendrovę jau kreipėsi klientai, kurių patirtiems nuostoliams atlyginti jau rezervuota 120 tūkst. eurų. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad toks stiprus vėjas Lietuvoje išliks visą penktadienį iki pat šeštadienio pietų. Taigi nuostoliai dar gali augti, tad gyventojai turėtų apsaugoti savo turtą.

„Paskutinės didesnės audros buvo fiksuotos praėjusių metų spalio 12 ir rugpjūčio 16 dienomis. Tada nuostoliai siekė taip pat nemažas sumas – spalio mėnesį – 150 tūkst. eurų, o rugpjūčio mėnesį tada išmokėjome 220 tūkst. eurų nuostoliams padengti“, – sako A.Juodeikis.

Svarbu saugoti daiktus greta namų bei transporto priemones

„Labai svarbu prirakinti bet kokius lauko baldus arba juos įnešti į vidų, kad būtų apsaugotos namų sienos bei langai nuo skraidančių sunkių daiktų. Didelis vėjas pakelia vazonus, batutus, lauko baldus, kurie gali išmušti namų langus, sugadinti automobilius – jūsų ir kaimynystėje esančius. Taip pat būtina saugoti automobilius ir nestatyti jų po dideliais, senais medžiais“, – sako įmonės atstovas.

Patyrusiems žalą gyventojams ekspertas pataria pirmiausia kviesti avarines tarnybas, skubėti saugoti turtą. Jei yra galimybė – mažinti nuostolį. Tuomet labai svarbu nufotografuoti sugadinimus ir kreiptis į savo draudimo bendrovę.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.