Sniego pusnys uždengė ne tik Lietuvą, bet ir dalį Europos: trinka elektros tiekimas, vėluoja viešasis transportas

Kritulių pilni debesys aplankė ne tik Lietuvą, bet ir dalį Europos. Sniego paklodė uždengė kone visą Jungtinę Karalystę, o tokios oro sąlygos sukėlė didelių sunkumų keliaujantiems. Negana to, smarkus snygis lyg tyčia sutapo su geležinkelių darbuotojų streiko diena, dėl kurios jau ir taip buvo tikimasi, kad keliavimas šalyje sulėtės.

Pūga Estijoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Pūga Estijoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Snygis Vilniuje. <br>T.Bauro nuotr.
Snygis Vilniuje. <br>T.Bauro nuotr.
Snygis Vilniuje. <br>T.Bauro nuotr.
Snygis Vilniuje. <br>T.Bauro nuotr.
Snygis Vilniuje. <br>T.Bauro nuotr.
Snygis Vilniuje. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 4:42 PM, atnaujinta Dec 13, 2022, 4:43 PM

Jungtinė Karalystė ruošiasi ir dar didesniems sniego sukeltiems sunkumams, kadangi sinoptikai praneša, jog antradienio vakarą ir trečiadienį visoje šalyje iškris dar daugiau kritulių. Meteorologijos tarnyba netgi paskelbė geltoną orų įspėjimą. Nepaisant šių trikdžių, Londono gyventojai dieną prasiskaidrina besimėtydami sniego gniūžtėmis ir statydami sniego senius.

Atšiaurūs orai ir Latvijoje. Nors čia gyventojai labiau pratę prie pūgų ir šaltų orų, stiprus snygis net ir čia sukėlė skrydžių vėlavimus Rygos oro uoste. Pranešama, kad kai kuriose šalies vietose sniego storis siekia 19–20 cm.

Dėl prastų kelio sąlygų pirmadienį ir antradienį Rygos viešajame transporte įvesti vadinamieji nemokami „pūgos bilietai“ automobilių vairuotojams, o dėl smarkaus sniego Latvijoje įlūžo ir Daugpilyje esančio olimpinio slidinėjimo trasos stogas. Vietos tarnybų duomenimis, ant plastikinio stogo buvo susikaupęs maždaug pusmetris sniego.

Estai taip pat kovoja su atšiauriomis oro sąlygomis. Pasak pareigūnų, pirmadienio rytą elektros neturėjo apie 13 tūkst. namų ūkių. Labiausiai paveiktos Saremos ir Hyjumos salos, tačiau didelių tiekimo sutrikimų būta ir kitose šalies dalyse.

Kaip pranešama, dėl sudėtingų oro sąlygų šalyje sutriko automobilių, traukinių, laivų ir lėktuvų eismas. Kelių valymo technika dirba nuolat. Atsižvelgiant į prastas vairavimo sąlygas ir tolesnes orų prognozes, vietos gyventojai buvo paraginti stengtis vengti naudoti savo automobilius arba, jei tai yra įmanoma, apskritai likti namuose.

Tuo metu klastingi orai Ukrainą kamuoja jau daugiau nei dvi savaites. Sostinėje Kijeve vėl iškrito sniegas, o darbuotojai skubėjo valyti gatves.

Rusijos smūgiai šalies energetikos infrastruktūrai verčia darbuotojus dar labiau skubėti, nes po tikslinių išpuolių neišvengiamai nutrūksta elektros tiekimas.

Sniegas taip pat paveikė Lenkiją, kurioje taip pat vėlavo viešasis transportas. Meteorologai teigia, kad šalyje vyraus šaltis, temperatūra nukris iki 10–15 laipsnių žemiau nulio, o vietomis gali siekti ir -20.

Tuo tarpu Bosnijos ir Hercegovinos šiaurės vakarinėje dalyje ir Kroatijoje savaitgalį dėl smarkių liūčių patvino upės, užtvindžiusios dešimtis namų.

Parengta pagal Euronews ir Baltic News Network inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.