Ne visiems pavyks išvengti žiemiškų orų: pirmadienį žemę padengs storas sniego sluoksnis

„Orai ir klimatas Lietuvoje“ grupės specialistai įspėja pasisaugoti – pirmadienį orai bus itin nemalonūs, kai kur gali susiformuoti net 7 centimetrus siekianti sniego danga.

Sniegas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sniegas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2024, 7:54 PM

„Atkeliauja pietinis ciklonas. Šiandien pasitaikė sausesnė diena. Vakarinėje šalies pusėje šviečia saulė, kitur dangų dangsto debesys. Nežiūrint to, orai toliau išliks vėsūs. Naujos savaitės pradžioje su atkeliaujančiu žemo slėgio sūkuriu iš pietų sulauksime daug kritulių, pasnigs daugelyje rajonų. Taigi, jeigu šeštadienį snaigių nepamatėte, pamatysit jas jau pirmadienį.

Skaičiuojant visus kritulius, daugiausia jų teks šiaurės rytams, net iki 25–30 mm. Toks kiekis sudaro net 3/4 mėnesio normos. Kalbant apie sniegą, skaičiavimai tarp skirtingų orų modelių nėra vienodi, visgi atrodo, kad daugiausia snigti turėtų šiauriniuose rajonuose. Skaičiuojama, jog vietomis gali susidaryti laikina, maždaug iki 5–7 cm storio sniego danga.

Taigi, šio šaltojo laikotarpio pikas bus pirmadienį. Vėliau orai pamažu taisysis. Antradienio naktį-rytą irgi pasnigs, bet debesys su krituliais pamažu pasitrauks iš šalies į šiaurę.

Gera žinia, kad praslinkus pietiniam ciklonui, pasikeis vėjo kryptis ir šaltesni orai palengva ims trauktis. Na, o kitą savaitgalį pagaliau išties atšils ir niūri savaitės pradžia jau liks tik prisiminimuose“, – praneša „Orai ir klimatas Lietuvoje“ grupės specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.