Uždaromi du populiarūs pažintiniai takai Lietuvoje

Kauno marių regioninio parko direkcija informavo, kad nuo birželio 7 d. bus uždaromas Arlaviškių botaninio draustinio pažintinis takas. Dėl liūčių padarytų nuostolių laikinai uždaromas ir Jurkiškio upelio pažintinis takas Asvejos regioniniame parke. Ieškoma galimybių remontuoti šiuos takus ir vėl naujai pritaikyti lankymui.

Uždaromi du populiarūs pažintiniai takai<br>M.Patašiaus nuotr.
Uždaromi du populiarūs pažintiniai takai<br>M.Patašiaus nuotr.
Uždaromi du populiarūs pažintiniai takai<br>M.Patašiaus nuotr.
Uždaromi du populiarūs pažintiniai takai<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 12:47 PM, atnaujinta Jun 8, 2021, 11:38 AM

Dėl Kadagių slėnio tako avarinės būklės lankytis jame tapo nesaugu. Rekomenduojame aplankyti kitus pažintinius Kauno marių regioninio parko ir jam priskirtų draustinių takus: Pakalniškių, Žiegždrių, Rumšiškių, Pažaislio, Jiesios kraštovaizdžio draustinio, Kamšos botaninio-zoologinio draustinio ir kt.

Kartu nepamirškite įsigyti vienkartinio lankytojo bilieto, nes už juos surinkti pinigai tiesiogiai grįžta į parko teritoriją prasmingais darbais – taip užtikrinama lankytinų objektų infrastruktūros priežiūra. Bilietą įsigyti galima ir siunčiant SMS numeriu 1860, įrašius tekstą KMRP.

Kadagių slėnis – išskirtinis Arlaviškių botaninio draustinio akcentas. Tai viena žinomiausių ir lankomiausių vietų Kauno marių regioniniame parke. Čia 2010 metais įrengtas lentinis takas, pritaikytas neįgaliesiems, kasmet sulaukia tūkstančių lankytojų.

2016 metais šis pažintinis takas buvo išrinktas gražiausiu Lietuvoje. Draustinis yra išskirtas ir kaip svarbaus Europos mastu saugomo ekologinio tinklo Natura 2000 teritorija. Vietovė pasižymi ne tik išskirtiniu kraštovaizdžiu, bet ir retų augalų buveinėmis.

Paskutiniais metais itin pablogėjus Kadagių slėnio pažintinio tako lentinės dalies fizinei būklei ir neturint pakankamai finansinių išteklių, Kauno marių regioninio parko direkcija stengėsi remontuoti taką dalimis, inicijavo vardinių lentų įsigijimo akciją, platino paramos magnetukus ir savanoriškus lankytojų bilietus, už kuriuos surinktos lėšos buvo skiriamos takui remontuoti. Tačiau ne visi lankytojai nori prisidėti prie tako priežiūros įsigyjant bilietą, tad priemonės yra nepakankamos ir laikinos.

Asvejos regioninio parko direkcija informavo, kad šiuo metu apeiti populiaraus Jurkiškio upelio pažintinio tako nepavyks. Dėl kelias dienas trukusių smarkių liūčių atsirado nuošliauža ir dalis laiptų tapo nesaugūs, todėl takas laikinai uždaromas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.