Neatrasta Lietuva: 4 įspūdingos vietos Molėtų rajone

Nors vis dar galima išgirsti sakančių, kad Lietuvoje nėra ką aplankyti, komunikacijos specialistas Mantas Brazdžionis su tuo tikrai nesutiktų. Kartu su drauge Viktorija virš 1000 vietų jau aplankęs Mantas sako, kad tai – dar tikrai ne viskas.

Molėtų rajono vietos.<br>Lrytas.lt koliažas
Molėtų rajono vietos.<br>Lrytas.lt koliažas
Inturkės bažnyčia.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Inturkės bažnyčia.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Didžiokų koplyčia.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Didžiokų koplyčia.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Inturkės ežeras.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Inturkės ežeras.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Inturkės cerkvė. <br>M.Brazdžionio nuotr.
Inturkės cerkvė. <br>M.Brazdžionio nuotr.
Giedraičių paminklas.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Giedraičių paminklas.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Baltieji Lakajai. <br>M.Brazdžionio nuotr.
Baltieji Lakajai. <br>M.Brazdžionio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 18, 2021, 8:11 AM, atnaujinta Jul 18, 2021, 12:56 PM

Pamatyti, sako jis, tikrai yra ką – vien piliakalnių Lietuvoje beveik 1000. Deja, ne visi jie yra paruošti lankymui, tačiau Lietuvos gamta tikrai gali nudžiuginti gražiomis upėmis, atodangomis.

Pats Mantas sako, kad stengiasi atrasti ir aplankyti mažiau žinomas vietas, o su jomis pasidalija ir savo „Instagram“ paskyroje. Šį kartą Mantas apie kelis išskirtinius Lietuvos kampelius papasakojo ir lrytas.lt skaitytojams, o juos visus galite rasti Molėtų rajone.

„Nors Molėtų kraštas garsėja ežerų gausa, čia slypi ir įdomūs istoriniai objektai, verti keliautojų dėmesio. Todėl į šias vietoves dažnai mėgstu grįžti ir vėl“, – pasakoja Mantas Brazdžionis.

1. Giedraičiai

Mažytis, tačiau istoriškai Lietuvai ypač svarbus miestelis. Būtent šiose apylinkėse 1920 metais vyko Lietuvos kariuomenės mūšis su želigovskininkais, po kurio buvo sustabdytas priešų veržimasis gilyn į šalies vidų.

Prieš metus šalia Giedraičių ribos buvo įrengtas paminklas, skirtas įamžinti istorinio mūšio šimtąsias metines. Nors stilizuotas pabūklas tuščioje erdvėje atrodo kukliai, jis žymi ypatingos svarbos Lietuvos kovotojų už laisvę pergalę.

Koordinatės: 55.086791, 25.253696

2. Didžiokų koplyčia

Už 8 kilometrų laukia dar viena istorinė vieta – tai išskirtinės išvaizdos Didžiokų koplyčia. Iš kadaise stovėjusios įspūdingos dvaro sodybos beliko šis nedidelis pastatas, kuris palengva kyla naujam gyvenimui – tvarkoma tiek koplyčia, tiek ją supanti aplinka. Raudonų plytų pastate retkarčiais vyksta menininkų darbų parodos bei kūrybiniai vakarai.

Koordinatės: 55.121738, 25.355119

3. Inturkė

Kita graži gyvenvietė, pavadinta įdomiu Inturkės vardu, įsikūrusi Molėtų rajono rytinėje pusėje. Atvykusius į šį kampelį iškart pasitinka medinė liaudiško baroko ir klasicizmo stiliaus Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia. Netoliese, už kelių šimtų metrų, stovi dar vieni gražūs mėlynos spalvos maldos namai – tai Dievo Motinos Užtarėjos cerkvė. Taip pat šis kaimas gali pasigirti labai jaukiu pliažu šalia Galuonų ežero kranto – čia galima pasimėgauti ramybe bei gamtos peizažais.

Koordinatės: 55.159028, 25.563743

4. Baltųjų Lakajų ežeras

Praėjusią vasarą šalia antro aukščiausio Lietuvoje Labanoro apžvalgos bokšto buvo gražiai atnaujinta aplinka. Baltųjų Lakajų ežere įrengti lieptai, pastatyti stalai, suoliukai, ir smagiausia – atsirado dviejų aukštų katamaranas. Puikus pasirinkimas vasaros pramogoms!

Koordinatės: 55.218704, 25.560347

Norėdami sužinoti daugiau dėmesio vertų Lietuvos kampelių apsilankykite Manto „Instagram“ paskyroje @mantas.br.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.