Neatrasta Lietuva: 4 įsimintinos vietos Trakų rajone

Nors vis dar galima išgirsti sakančių, kad Lietuvoje nėra ką aplankyti, komunikacijos specialistas Mantas Brazdžionis su tuo tikrai nesutiktų. Kartu su drauge Viktorija virš 1000 vietų jau aplankęs Mantas sako, kad tai – dar tikrai ne viskas.

Saidės pažintinis takas. <br>M.Brazdžionio nuotr.
Saidės pažintinis takas. <br>M.Brazdžionio nuotr.
Varnikų pažintinis takas. <br>M.Brazdžionio nuotr.
Varnikų pažintinis takas. <br>M.Brazdžionio nuotr.
Onuškio Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Onuškio Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Spindžiaus ežeras.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Spindžiaus ežeras.<br>M.Brazdžionio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 10:35 AM, atnaujinta Feb 9, 2022, 7:57 AM

Pamatyti, sako jis, tikrai yra ką – vien piliakalnių Lietuvoje beveik 1000. Deja, ne visi jie yra paruošti lankymui, tačiau Lietuvos gamta tikrai gali nudžiuginti gražiomis upėmis, atodangomis.

Pats Mantas sako, kad stengiasi atrasti ir aplankyti mažiau žinomas vietas, o su jomis pasidalija ir savo „Instagram“ paskyroje. Šį kartą Mantas apie kelis išskirtinius Lietuvos kampelius papasakojo ir lrytas.lt skaitytojams, o juos visus galite rasti Trakų rajone.

„Trakai pirmiausia garsėja didinga pilimi bei mėlynuojančiais ežerais. Tačiau įdomių lankytinų vietų apstu ir už istorinio miesto ribų. Tad keliaujant link Trakų pakeliui verta stabtelti ir patyrinėti rajono objektus“, – teigia M.Brazdžionis.

1. Onuškio Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia. 

Onuškio Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia Didingos išvaizdos maldos namai ryškiai išsiskiria iš kitų Onuškio pastatų. Mažame miestelyje ši bažnyčia iškilo 1829 metais – prabėgus 28 metams nuo Vilniaus arkikatedros pastatymo.

Abi bažnyčios iš fasadinės pusės atrodo ko ne identiškai, tiesa, Onuškio bažnyčia nepalyginamai mažesnė. Tačiau ją taip pat puošia aukštos kolonos ir šventųjų skulptūros.

Koordinatės: 54.483915, 24.593938

2. Spindžiaus ežeras

Kaip išduoda pavadinimas, šis vandens telkinys išties smaragdiškai spindi. Įspūdingų spalvų ežerą galima rasti pusiaukelėje tarp Trakų ir Aukštadvario. O aplink Spindžių yra gausu kitų gražių gamtos vietelių, kurias jungia greta įrengtas Žaliasis pėsčiųjų takas.

Pasirodo, žalsvą spalvą Spindžius įgauna šviečiant saulei dėl ežere esančių dumblių. Man pasirodė, jog šis ežeras žaliuoja ne mažiau ryškiai nei sostinės Žalieji ežerai.

Koordinatės: 54.571349, 24.668881

3. Saidės pažintinis takas

Nors šis laukinės gamtos takas yra vos pusantro kilometro ilgio, įdomybių čia apstu. Visų pirma, savo grožiu išsiskiria unikalus Saidės vardo upelis, tekantis pro gausybę akmenų ir savo čiurlenimu girdimas iš tolo. Pasivaikščiojus palei Saidės pakrantę, galima užkopti į vaizdingas panoramas dovanojantį Stirnių piliakalnį. Jis buvo atrastas tik 1995 metais.

Taip pat lankant taką galima apžiūrėti didįjį Saidės akmenį, kurį iki šios vietos atgabeno nuo Skandinavijos slenkantys ledynai, o visą maršrutą vainikuoja atsiverianti Saidės ir Neries upių santaka. Man šis pažintinis takas – pats jaukiausias Lietuvoje.

Koordinatės: 54.720114, 25.043486

4. Varnikų pažintinis takas

Šis laukinės gamtos takas įsikūręs visai šalia Trakų miesto ribos. Jame galima susipažinti su unikalia pelkių augmenija, pasimėgauti miško ramybe bei pasigrožėti laukiniais ežerėliais. Didelę dalį šio objekto keliautojus veda medinis takas per pelkes, tad čia pasivaikščioti ypač smagu.

Koordinatės: 54.647710, 24.964644

Norėdami sužinoti daugiau dėmesio vertų Lietuvos kampelių apsilankykite Manto „Instagram“ paskyroje @mantas.br.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.