Panevėžio rajone – naujas lankytinų vietų žemėlapis: pritaikė šeimoms su vaikais

„Panevėžio rajonas – ir mažiems, ir dideliems“, – tokiu šūkiu Panevėžio rajono savivaldybė socialiniame tinkle pristatė naująjį lankytinų vietų mūsų krašte žemėlapį, kuris pritaikytas šeimoms su vaikais.

Krekenava.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Krekenava.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Samanta Ilonytė, jp.lt

2022-02-04 21:14

Smagios kelionės su vaikais

Panevėžio plėtros agentūros turizmo projektų vadovė Vilanda Reikalienė pabrėžė, kad šis žemėlapis yra vienas iš kelių naujai išleistų leidinių. „Tokiu pat principu parengtą turime ir Panevėžio miesto lankstinuką. Taip pat išleidome ir pramoninio turizmo lankstinuką“, – kalbėjo moteris.

Pasiteiravus, kodėl agentūra nusprendė išleisti naujus lankytinų vietų žemėlapius, skirtus šeimoms, V. Reikalienė atviravo, kad agentūra stebi šeimas, kurios drąsiai leidžiasi į keliones su įvairaus amžiaus atžalomis. „Dažnai sulaukdavome klausimų, kas gi įdomaus, patrauklaus yra Panevėžyje ir Panevėžio rajone keliaujant su vaikais.

Iki tol turėjome tik bendrus leidinius, kuriuose sudėta pagrindinė turistinė informacija: lankytinos vietos, laisvalaikio galimybės, maitinimas, apgyvendinimas. Todėl buvo inicijuotas atsiradimas specialių leidinių, kurie pritaikyti keliaujantiems su vaikais, kuriuose atrinkta aktuali informacija“, – pasakojo ji.

„Vasarą kvietėme šeimas keliauti po rajono lankytinus objektus ir pateikti savo įspūdžius. Gavę atgalinį ryšį ir tuo vadovaudamiesi, sudėjome patrauklių vietų šeimoms sąrašą. Vietos pasirinktos atsižvelgiant į jų patrauklumą vaikams, įdomumą bei saugumą. Visas dizainas žaismingas, traukiantis akį, kviečiantis keliauti ir pažinti.

Taip pat sudarėme žaidimo aikštelių, poilsio zonų sąrašą. Keliaujančiai šeimai lankstinukas – puikus įrankis susiplanuoti savo kelionę taip, kad tai būtų džiaugsminga ir įdomu visiems. Lankstinuke galima rasti smagias užduotėles, kurios objekto lankymą pavers smagiu žaidimu“, – pridūrė turizmo projektų vadovė.

Įdomybės ir mieste, ir rajone

Rajono lankstinuke keliautojai ras įdomių vietų nuo malūno iki alpakų ūkio. Panevėžio rajone gausu lankytinų vietų, kurios yra patrauklios šeimos išvykoms. Bistrampolio dvare įkurtas gyvūnų ūkis, ten galima smagiai praleisti laiką su alpakomis, lamomis, ožkomis. Gyvūnai puikiai bendrauja su vaikais, leidžiasi glostomi.

Dar yra mažai girdėtas „Idėjų bunkeris“, kurio teritorijoje rasite metalinių interaktyvių skulptūrų zoo. Taip pat Janinos sraigių ūkis, kuriame galima sužinoti viską apie sraiges, o gal net paraugti produkcijos.

„Miesto lankstinuke kviečiame keliauti parengtu maršrutu, kuris veda nuo kultūros ir poilsio parko palei upę iki pat miesto centro. Jame rasite ne tik lankomų objektų aprašymus, bet ir smagias užduotėles vaikams, žaidimų aikštelių sąrašą, maitinimo vietas, kurios draugiškos vaikams – turi spec. meniu, žaidimų kambarius, maitinimo kėdutes. Informacija atrinkta taip, kad šeimos kelionė būtų nuotaikinga ir įdomi“, – sakė V. Reikalienė.

Žemėlapį galite rasti ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.