Tailande gyvenantys lietuviai pataria: 5 vietos, kurias būtina pamatyti Bankoke

Bankokas yra Tailando sostinė ir vienas didžiausių miestų visoje pietryčių Azijoje. Lankytinų ir turistinių vietų čia tikrai apstu ir gali būti sunku išsirinkti, ką norite aplankyti ar patirti.

Pasivažinėjimas tuktuku. <br>Asm. archyvo nuotr. 
Pasivažinėjimas tuktuku. <br>Asm. archyvo nuotr. 
Plaukiojantis turgus Bankoke. <br>Asm. archyvo nuotr. 
Plaukiojantis turgus Bankoke. <br>Asm. archyvo nuotr. 
Vaizdas pakilus liftu. <br>Asm. archyvo nuotr. 
Vaizdas pakilus liftu. <br>Asm. archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Simona Kupetienė, tailandieciai.lt

Mar 6, 2022, 1:23 PM

Apačioje rasite 5 dalykus, kuriuos, manome, yra būtina patirti būnant Bankoke.

Pasivažinėti tuktuku. Tuktukai yra neatsiejama Tailando, o ypač Bankoko dalis, bei vis dar viena iš populiariausių transporto priemonių. Kas gali būti smagiau, nei tyrinėti miestą važiuojant tuktuku? Vairuotojai gali pasiūlyti ir tuktukų turus, kurių metu galėsite aplankyti pagrindines miesto vietas ir atrakcijas.

Kiek tokia kelionė gali kainuoti? Tai jau yra derybų klausimas. Nepamirškite, kad Tailande pirmos išgirstos kainos yra keletą kartų aukštesnės, taigi visada derėkitės, iki tol kol kaina jums pasirodys priimtina. Kainos gali svyruoti nuo keliasdešimt batų už labai trumpą distanciją iki kelių tūkstančių batų už pusdienio kelionę aplankant garsias sostinės vietas.

Pasiplaukioti Bankoko kanalais. Vandens kanalų šiame mieste yra daug ir jie jau nuo senų laikų užima labai svarbią vietą tajų kultūroje. Taigi, nė vienas vizitas neturėtų praeiti be pasiplaukiojimo ilgauodegėmis (long-tail) valtimis apiplaukiant Bankoko senamiestį, bei grožintis miestu iš vandens.

Yra trys būdai, kaip galite aplankyti Bankoko kanalus: su vietiniu gidu, su organizuota grupe arba savarankiškai. Tai puikus būdas pabėgti nuo minių ir pamatyti kiek kitokį Bankoką. Turai gali būti įvairūs aplankant Bankoko senamiestį, maisto turgus įsikūrusius ant vandens, bei vietinius rajonus.

Apsilankyti King Power Mahanakhon dangoraižyje. Nebijantys aukščio ir norintys pasigrožėti Bankoko panorama nepraleiskite – King Power Mahanakhon. 78 aukštų ir 314 metrų pastatas buvo pripažintas vienu aukščiausių statinių visame Bankoke.

Vien pakylimas liftu jau yra atskira pramoga – kylant galima grožėtis vaizdais iš įvairiausių Tailando kampelių. Pakilus į paskutinį aukštą, rasite barą, kuriame gali užsisakyti įvairių gėrimų. Išėjus į apžvalgos aikštelę atsiveria 360 laipsnių pasakiškas miesto vaizdas.

Nebijantys aukščio gali išbandyti „Sky Walk“ – pasivaikčiojima stiklu po kuriuo atsiveria Bankoko panorama. Apsilankyti čia galima 10:00 – 24:00 valandomis (23:30 paskutinis įėjimas). Patarimas: Jeigu esate Bankoke sezonu, šis dangoraižis gali būti viena iš nuostabiausių vietų stebėti saulėlydį. Rekomenduojame atvykti ne vėliau kaip 18 val.

Aplankyti Khao San gatvę. Pasiilgusiems žmonių ir gatvės šurmulio Khao San gatvė yra puiki vieta. Tai yra pati garsiausia ir trukšmingiausia vakarėlių gatvė visame Tailande. Čia rasite kavinių siūlančių vietinį ir vakarietišką maistą, barų ir klubų, kur muzika galėsite išgirsti įvairiausios muzikos.

Taip pat čia apstu gatvės prekeivių, prekiaujančiu maistu, azijos delikatesais (vabzdžiais ir lervomis). Tai puiki vieta, jeigu ieškote suvenyrų, kadangi rasite nemažai suvenyrų parduotuvių. Khao San gatvė atgimsta vakare ir veiksmas tęsiasi iki paryčių. Netoliese galite rasti ir pigių viešbučių ar hostelių.

Pasivažinėti Bankoko metro. Vienas iš mažiausiai turistinių, bet geriausių būdų pažinti Bankoką yra važinėjantis metro. Metro sistema Bankoke yra labai aiški, taigi pasiklysti čia yra sunku. Važiuodamas metro gali pasijusti kaip tikras vietinis ir pamatyti Bankoką visai kitokiomis spalvomis. Metro bilieto kainos prasideda nuo 16 batų ir gali siekti apie 70 batų priklausomai nuo nuvažiuotos distancijos.

Daugiau informacijos apie Tailandą ir keliones galite rasti čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.