Vienas gražiausių kelių Lietuvoje: ne tik įspūdingi objektai, tačiau ir įvairios edukacijos

Šį sezoną kviečiame keliauti vienu gražiausių kelių Lietuvoje palei Nemuną. Jame ne tik pilys, dvarai, piliakalniai, bet ir gausybė įtraukiančių edukacijų! Jei abejojate ar sužavės, gegužės 27 d. nuo 10 val. atvykite į edukacijų mugę Šilinėje, Panemunių regioninio parko lankytojų centre (Raseinių g. 2, Šilinė, Jurbarko r.). Čia turizmo paslaugų teikėjai ves edukacijas. Na, o nedalyvaujantiems pateikiame trumpą aprašymą.

Interaktyvi ekspozicija „Nemunas ir gyvenimas prie jo“.
Interaktyvi ekspozicija „Nemunas ir gyvenimas prie jo“.
Medaus degustacija.
Medaus degustacija.
Raudonės pilis.
Raudonės pilis.
Panemunės pilis.<br>L.Fisheye nuotr.
Panemunės pilis.<br>L.Fisheye nuotr.
Edukacija „Žiobrių kepimas ir degustacija“ pristatys žuvies kelią nuo upės iki lėkštės.
Edukacija „Žiobrių kepimas ir degustacija“ pristatys žuvies kelią nuo upės iki lėkštės.
Žvakių liejimas Veliuonoje.
Žvakių liejimas Veliuonoje.
Edukacijoje „Tarpukario fotografija“ jus pasitiks madingas fotografas, o jūs pozuosite nuotraukoms studijoje Antano Šabaniausko melodijoms.
Edukacijoje „Tarpukario fotografija“ jus pasitiks madingas fotografas, o jūs pozuosite nuotraukoms studijoje Antano Šabaniausko melodijoms.
Marijona Ulbienė.
Marijona Ulbienė.
Senieji Nemuno amatai – lankytojų itin pamėgta edukacija.
Senieji Nemuno amatai – lankytojų itin pamėgta edukacija.
Plaukimas laivu „Bisena“.
Plaukimas laivu „Bisena“.
Pilies lobio paieška.
Pilies lobio paieška.
Panemunių regioninio parko lankytojų centras.
Panemunių regioninio parko lankytojų centras.
Daraktorinė ir tarpukario mokykla.
Daraktorinė ir tarpukario mokykla.
Arūno žirgyno pramogos.
Arūno žirgyno pramogos.
Arūno žirgyno pramogos.
Arūno žirgyno pramogos.
Daugiau nuotraukų (15)

Lrytas.lt

May 23, 2022, 12:00 PM, atnaujinta May 23, 2022, 1:56 PM

Panemunių regioninio parko lankytojų centre

Buvusioje Šilinės karčiamoje įsikūręs lankytojų centras kviečia pažinti Nemuno slėnio vertybes interaktyvioje ekspozicijoje „Nemunas ir gyvenimas prie jo“. Ne tik žinių, bet ir veiklos pas mus daug – išgirsite panemunės gyvūnus bei paukščius, pereisite per sielius, būsite pėdsekiais, plauksite valtimi, nusipiešite atvirutę!

Taip pat vedame ekskursijas ir edukacijos. Senieji Nemuno amatai – lankytojų itin pamėgta edukacija. Jos metu gidas papasakos apie amatus, paliesite autentiškus įrankius, vysite virves pavaroms, išliesite švininius svarelius ir išpjausite plūdes.

Edukacija Žiobrių kepimas ir degustacija pristatys žuvies kelią nuo upės iki lėkštės. Aplankysite mūsų ekspoziciją, pamatysite žiobrių paruošimą bei kepimą ant laužo tradiciniu būdu ir valgysite karštą žuvį! Visos edukacijos ir informacija: www.prpd.lt, tel. (8447) 41723 ar el. paštu info@prpd.lt.

Kempinge „Medaus slėnis“

Čia sužinosite apie bitininkystės tradicijas, ypatingą pikio naudą, ragausite įvairių rūšių bei medaus, bičių duonelės, žiedadulkių. Svečiai gali įsigyti šviežio medaus, vaško, pikio, bičių duonelės, natūralaus vaško žvakių.

Panemunės pilyje

Puikusis virėjas arba naujoji prancūziška virtuvė Lietuvos dvaruose XVIII amžiuje supažindins su XVIII a. gastronominėmis idėjomis, jų atgarsiais Lietuvoje. Įgytas žinias panaudosite padengiant stalą pagal prancūzišką paprotį. Restauravimo magija: sienų tapyba varške? Kazeininiai dažai. Šioje edukacijoje, pasitelkiant interaktyvias priemones, pasakojama Panemunės pilies sienų tapybos istorija, po kurios dalyviai atranda restauravimo magiją, iš varškės pasigaminę kazeininius dažus! Edukaciją Pilies lobio ieškojimas sudaro ekskursija ir orientacinio žaidimo principu sukurta judri veikla, kurios metu pasinersite į paslaptingą lobio ieškojimą ne tik pilyje, bet ir pilies parke.

Plaukimas laivu „Bisena“

Plaukimas laivu Nemune – itin smagi pramoga! Sužinosite apie pontoninį laivą, jo valdymo ypatybes, upės srovės, vėjo įtaka laivo stovumui, plūdrumui, eiklumui. Plaukiant ne tik linksmai praleisite laiką, pasigrožėsite vaizdingu Nemuno kraštovaizdžiu, bet įsiamžinsite su kapitono kepure!

Arūno žirgyno pramogos

Jodinėjimas ne tik profesionalams, bet ir turistams! Jodinėti galėsite prie pilių ar Kartupėnų piliakalnio. Jei nerimaujate, kad joti nemokate, ne bėda – šeimininkai pamokomis pasirūpins. Vienintelė tokia galimybė apylinkėse – paliesti viduramžių rūbus, šarvus, ginklus, šaudyti į taikinius iš lanko ar arbaleto!

Prie Raudonės pilies

Edukacijoje „Siesta po liepomis“ turėsite 1 val. ekskursiją pilyje ir jos apylinkėse, vaišinsitės pyragu bei dvaro žolelių arbata. Pageidaujant skaitoma poezija.

Veliuonos krašto muziejuje

Edukacijoje Daraktorinė ir tarpukario mokykla susipažinsite su senomis mokymo priemonėmis ir atliksite praktines užduotis: rašoma ant grifelinių lentelių, žąsies plunksna, mokomasi dailyraščio. Senoji Veliuona supažindins su ypatinga Veliuonos istorija ir garsių žmonių darbais joje. Taip pat pasigaminsite viduramžių pilies, piliakalnio ar dvaro maketą.

Veliuonos kultūros centre

Edukacijoje Tarpukario fotografija jus pasitiks madingas fotografas, o jūs pozuosite nuotraukoms studijoje Antano Šabaniausko melodijoms. Susitikimas su Marijona Ulbiene nepaliks abejingų – Marijona išrodys visą jai likusį vyro turtą – muzikos instrumentus, bet labiausiai jai patinka mokyti groti. Truputį padirbėjusi su kiekvienu atskirai, surengsite visą koncertą!

O edukacijoje Panelės mokytojos pamoka – cianotipija gilinsitės intriguojantį ir įtraukiantį fotografijos procesą. Pamokos rezultatas – jūsų sukurtas atvirukas, kurį galima nusiųsti paštu norimam asmeniui.

Žvakių liejimas Veliuonoje

Senovėje dažniausiai moterys ir vaikai žvakeles liedavo ilgais žiemos vakarais, o šiandien jūs galite susipažinti su žvakių liejimo amatu iš arti. Pasigaminkite sau rankų darbo vaško žvakę!

Straipsnis parengtas įgyvendinant projektą „Turizmo išteklių, atspindinčių krašto kultūros ir istorijos paveldą, rinkodara ir pritaikymas turizmo skatinimo reikmėms“.

Projektas vykdomas pagal Jurbarko vietos veiklos grupės „Nemunas“ 2016–2023 m. vietos plėtros strategijos priemonę „Regioninių produktų kūrimas panaudojant krašto kultūros ir istorijos paveldą“ Nr. LEADER-19.2-SAVA-9.

Finansuojama Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.