Vaidotas Baumila kviečia į draugiškus Anykščius

Atlikėjas, televizijos laidų vedėjas Vaidotas Baumila tęsia savo keliones po Lietuvos regioninius parkus ir šį kartą keliauja į Anykščius. „Šiandien noriu nuveikti labai daug: ir sudalyvauti „Žaliojo taško“ renginyje „Misija – švari vasara 22-ieji“, kuris vyks visai šalia Medžių lajų tako, kuo daugiau pamatyti Anykščiuose ir tuo pačiu pailsėti.

Valerija Čybienė ir Vaidotas Baumila.
Valerija Čybienė ir Vaidotas Baumila.
Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras.
Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 11, 2022, 11:45 AM

Apie Anykščius šį tą žinau dar iš mokyklos laikų, visų pirma juos garsina čia gyvenę rašytojai Antanas Baranauskas, Antanas Žukauskas Vienuolis ir Jonas Biliūnas. Anykščiuose dar mokyklos laikas teko lankyti Antano Baranausko klėtelę ir pasivažinėti siauruku – Aukštaitijos siauruoju geležinkeliu, kuris turi net savo muziejų. Diena bus įtempta, tad kelionės pradžiai užsuksiu pusryčių į Anykščių šilelyje įsikūrusį restoraną „Miške“, – sako Vaidotas, įsitaisydamas SPA Vilnius Anykščiai restorano terasoje, kuriame vietoj tradicinio švediško stalo yra siūlomas žarnynui palankus maitinimas.

Susipažinti su Anykščių kraštu dienos nepakaks – čia reikėtų pagyventi bent savaitę

Kadangi Anykščius Vaidotas Baumila šį kartą lanko su savo šeimos nare keturkoje Bite, tai ir lankytinus objektus renkasi tokius, kurie būtų draugiški augintiniams. Pasirodo Medžių lajų taką galima pasiekti atviru pramoginiu traukinuku, kuris važiuoja kas valandą iš Anykščių miesto centro. Nieko nelaukdamas, Vaidotas Baumila su nuostabia Anykščių turizmo ir verslo informacijos centro gide Valerija Čybiene šoka į pramoginį traukinuką ir leidžiasi į kelionę per Anykščių šilelį.

„Kad susipažinti su mūsų kraštu, čia reikėtų pagyventi bent jau savaitę“, – sako Valerija Čybienė ir visą kelionę pasakoja apie naujausias lankytinas Anykščių vietas. Tai ir Šventosios pakrante besidriekiantys dviračių ir pėsčiųjų takai, kuriuos apjungia kabantis lynų tiltas per Šventąją, ir visiškai natūralus Anykščių šilelio EKO basų kojų takas, kuriuo eidami lankytojai jaučia ir smėlio smilteles, ir natūralias samanas, ir grublėtus kankorėžius bei sušlampa ne tik ežere, bet ir tikroje pelkėje.

Labiausiai Vaidotą pralinksmina „Šilelio triušių tvirtovė“, kurioje gyvena virš penkiasdešimties triušių. „Kokie nuostabūs gyvūnai, jaučiuosi kaip televizijos laidos „Langas į gamtą“ vedėjas“, – juokiasi Vaidotas, šerdamas triušius morkomis, kurias lankytojams dalina parko darbuotojai.

Pakuočių atliekų tvarkymo organizacija „Žaliasis taškas“, sukvietusi norinčius leistis į žygį, ne tik paragino surinkti kitų paliktas šiukšles, bet ir sudarė puikią galimybę grožėtis Anykščių šileliu iš paukščio skrydžio bei keliaujant Šventosios upės pakrantėmis. Žygio dalyviai labai džiaugėsi, kad vienoje gražiausių Lietuvos vietų daug šiukšlių nerado, o tik nuostabiai praleido dieną.

Apie visas Vaidoto Baumilos keliones po Lietuvos regioninius parkus, kurių metu jis ne tik keliauja po Lietuvą, bet ir aktyviai renka gamtoje paliktas šiukšles, žiūrėkite šeštadieniais 11 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda