Vilniaus televizijos bokšte: kerintys reginiai, renginiai ir padangių atrakcijos

Žalios lietuviškos eglės spalvomis pasidabinęs Vilniaus televizijos bokštas šiemet kviečia ne tik sutikti Naujuosius Metus aukščiausiame šalies statinyje, bet ir apsilankyti čia organizuojamuose koncertuose, pasimėgauti restorano siūlomu meniu naktinio Vilniaus vaizdų apsuptyje, įsigyti suvenyrų, dovanų kuponų.

Didžiąsias šių metų šventes Vilniaus TV bokštas pasitinka žaliai apšviestas galingų prožektorių.<br>Vilniaus TV bokšto nuotr.
Didžiąsias šių metų šventes Vilniaus TV bokštas pasitinka žaliai apšviestas galingų prožektorių.<br>Vilniaus TV bokšto nuotr.
Specialus „Paukščių tako“ Naujametinio vakaro meniu.<br>Vilniaus TV bokšto nuotr.
Specialus „Paukščių tako“ Naujametinio vakaro meniu.<br>Vilniaus TV bokšto nuotr.
Gruodžio 27 dieną TV bokšto viršutinėje taurėje numatomas grupės „SUBTILUS“ koncertas.<br>G.Khiterer nuotr.
Gruodžio 27 dieną TV bokšto viršutinėje taurėje numatomas grupės „SUBTILUS“ koncertas.<br>G.Khiterer nuotr.
Pasivaikščiojimas apžvalgos terasos pakraščiu, puiki šventinė dovana artimiesiems, draugams ar kolegoms.<br>Vilniaus TV bokšto nuotr.
Pasivaikščiojimas apžvalgos terasos pakraščiu, puiki šventinė dovana artimiesiems, draugams ar kolegoms.<br>Vilniaus TV bokšto nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 21, 2022, 2:03 PM

Kerintys Naujieji

Didžiąsias šių metų šventes Vilniaus TV bokštas pasitinka žaliai apšviestas galingų prožektorių, taip įsiliedamas į šalies miestų ir miestelių centruose žibančių kalėdinių eglių chorą. O Kalėdų dienomis (gruodžio 24–26 d.) žaliąjį apšvietimą papildys ant bokšto kamieninės dalies partnerių MB „Lazerių projektai“ lazeriais projektuojamas šventinis sveikinimas.

Šiemet Naujųjų Metų sutikimui TV bokštas parengė programą „Kerintys TV bokšto Naujieji“ ir ruošiasi išskirtiniais patiekalais apkerėti lankytojų skrandį, šventinių fejerverkų nutviekstos sostinės vaizdais – lankytojų akis ir nuotaikinga DJ muzika – širdis.

„Naujų sutikimas Vilniaus TV bokšte – visuomet neeilinis įvykis, ilgam įstringantis žmonių atmintin“, – tvirtina TV bokšto paslaugų departamento direktorė Žaneta Bereznojienė. – „Juolab, kad šiemet Naujieji prognozuojami su šaltuku, kuris visad parūpina skaidrų dangų virš naktinio Vilniaus ir jį nuspalvinančių šventinių saliutų.“

O kuo vaišinsis Naujųjų Metų sutiktuvių dalyviai aukščiausiame Lietuvos restorane? „Mūsų šefai parengė specialų naujametinį meniu: lankytojus ruošiamės ilgokai pavedžioti gastronomijos meno labirintu“, – sako restorano „Paukščių takas“ vadovė. – „Pradėsime nuo pasitikimo kokteilio ir užkandžių ir tada keliausime per skonių ir potyrių kalvas ir klonius.“

Menas išskirtinėse erdvėse

Pastaruoju metu Vilniaus TV bokštas sparčiai integruojasi į Vilniaus meno ir kultūros gyvenimą, suteikdamas sostinės ir šalies menininkams galimybę pasireikšti jo išskirtinėse erdvėse.

„Nusprendėme įsileisti muziką ir kitus menus į įvairias netikėtas Vilniaus TV bokšto erdves, suteikti aukščiausiam ir šiuo metu atnaujinamam Lietuvos statiniui naujų tonų ir spalvų „, – sako Ž. Bereznojienė. – „Labai džiaugiamės, kad žengę pirmus žingsnius šia mums nauja kryptimi, sulaukėme labai gyvos ir pozityvios reakcijos iš muzikos, teatro ir kitų sričių menininkų pusės“.

Galimybę atverti išskirtines TV bokšto erdves sostinės ir šalies menininkams suteikė šiuo metu TV bokšto viršutinėje dalyje vykdoma rekonstrukcija. Jos metu iš čia esančių patalpų buvo iškelta technologinė įranga, taip pat išgriautos vidinės pertvaras, o išorines aklinas sienas pakeitė milžiniškos skaidraus stiklo plokštės. „Taip netikėtai atsivėrė graži ir skambi vidinė erdvė, kurią supa nepaprastai įspūdingos Vilniaus ir jo apylinkių panoramos už lango“, – teigia Ž. Bereznojienė.

Ši ir kitos naujos išskirtinės TV bokšto erdvės 170 m aukštyje labai greitai menininkų buvo aptiktos ir pamėgtos. Čia savo klipą nufilmavo populiarioji atlikėja Jesica Shy. Rugsėjį TV bokšto kamiene įvyko kompozitoriaus Kristupo Bubnelio specialiai Vilniaus televizijos bokštui sukurto kūrinio 4-ioms tūboms ir elektronikai TURM-MUSIK (PAUKŠČIŲ TAKAS) premjera, o grupė „SUBTÌLUS“ koncertavo atviroje apžvalgos aikštėje ekstremaliu būdu – prisitvirtinę tik saugos lynais.

Gruodžio 27 dieną TV bokšto viršutinėje taurėje numatomas grupės „SUBTÌLUS“ koncertas, sausio 14 dieną čia bus rodomas teatrinės trupės „Atviras ratas“ spektaklis „Juoda balta“. Bokšto galerijoje lankytojams šiuo metu pristatoma vieno žymiausių Lietuvos fotomenininko Antano Sutkaus fotografijų paroda.

Ekstremalios pramogos – kitąmet

Šiemet vykdant viršutinėje bokšto taurėje, virš „Paukščių tako“ restorano buvo atverta nauja lauko apžvalgos aikštelė ir lankytojams suteikta galimybė pasivaikščioti šiame saugiu tinklu apsaugotame lauko rate, pasigrožėti Vilniumi iš paukščio skrydžio, jo įstabiais rudens spalvomis išsiliejančiais peizažais, žavesį, dangaus skliauto nevaržomą tolį, vėjo jėgą.

O štai liepos pradžioje aukščiausias Lietuvos statinys ekstremalių pojūčių mėgėjams pasiūlė naują pramogą – pasivaikščiojimą apžvalgos terasos pakraščiu 170 m. aukštyje. Išėję į atvirą erdvę lankytojai nustatyto ilgio diržais sujungiami su specialia konstrukcija, kuri leidžia vaikščioti po terasą, apeiti terasos pakraščiu ratu aplink bokštą, pasėdėti ant terasos atbrailos, kartu užtikrina saugų atstumą iki terasos krašto. Savarankiškai saugos diržų atsisegti neįmanoma, taip pat kiekvieną lankytojų grupę lydi instruktorius, kontroliuojantis lankytojų veiksmus ir elgseną.

„Pasivaikščiojimo dideliame aukštyje pramoga trunka apie valandą ir suteikia lankytojams išskirtinių įspūdžių bei pojūčių. Mes ilgai ir atsakingai rengėmės jo startui, kad galėtume pakutenti mūsų lankytojų aukščio nervą, kartu užtikrintume maksimalų saugumą. Panašu, kad mums tai pavyko, nes ši pramoga iškart tapo itin populiari, žmonių srautas nenuslūgsta, net ir įsivyravus vėsesniems orams „, – teigia Ž. Bereznojienė.

Šios naujos ir itin didelio populiarumo sulaukusios pramogos bus tęsiamos šiltuoju metų laiku ir kitąmet, todėl Ž. Bereznojienė siūlo atkreipti dėmesį į TV bokšto dovanų kuponus, kurie galėtų tapti puikia kalėdine dovana artimiesiems, draugams ar kolegoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?