Ypatingas „Itaka“ pavasario pasiūlymas: skrydis į Madeirą vos nuo 100 Eur

Nors Madeira vadinama amžinojo pavasario sala, vis dėl to, tikrasis kalendorinis pavasaris čia – ypatingas. Kai kovo mėnesį temperatūra Lietuvoje krenta žemiau 0, o už lango pasitaiko ir sniego, ir lietaus, vos už 100 eurų galima atsidurti Madeiroje ir mėgautis gaivia pavasariška šiluma. Ypatingą skrydžio kainos pasiūlymą ir rekomendacijas ką nuveikti Madeiroje pristato kelionių organizatorius „Itaka“.

 Funšalio rotušė
 Funšalio rotušė
 Funšalio turgus
 Funšalio turgus
 Monte Palace botanikos sodas ir Funšalio panorama
 Monte Palace botanikos sodas ir Funšalio panorama
 Levada Madeiroje
 Levada Madeiroje
 Porto Santo auksinio smėlio paplūdimys
 Porto Santo auksinio smėlio paplūdimys
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 2, 2023, 8:00 AM, atnaujinta Apr 14, 2023, 3:46 PM

Tiesioginis skrydis į Funšalį

Madeira tai Portugalijai priklausanti sala, nuo Lietuvos nutolusi daugmaž 4000 km. Nepaisant nemažo atstumo, į Madeiros sostinę Funšalį galima nuskristi tiesioginiu skrydžiu, be jokių persėdimų. Artimiausioms kelionių datoms „Itaka“ siūlo ypatingą kainą: kovo 4 dieną skrydis į Funšalį vos 100 eurų. O kelionė į abi puses kovo 4–11 dienomis kainuos vos 200 eurų.

Kitaip nei keliaujant su pigių skrydžių oro bendrovėmis, į „Itaka“ pasiūlymą įskaičiuotas ne tik skrydis Vilnius-Funšalis-Vilnius, bet ir rankinis bagažas (8 kg/asm.) bei registruotas bagažas (15 kg/asm.). Skrydžio bilietų nurodyta kaina kiekis ribotas, todėl paskubėkite rezervuoti savo bilietus „Itaka“ internetiniame puslapyje į vieną pusę arba į abi puses.

Svarbiausi atradimai sostinėje

„Itaka“ skrydis nusileidžia Cristiano Ronaldo oro uoste, šalia Madeiros sostinės Funšalio. Šis miestas – ypatingas salos brangakmenis. Vien jo lankytinų objektų užteks ne vienai dienai. Šis miestelis, tai uostas, tad vien jo pakrantė ir promenada verta ilgų pasivaikščiojimų. O kur dar XVa. manuelinio stiliaus katedra, Madeiros parlamento pastatas ir Šv. Lauryno citadelė. Funšalyje taip pat būtina aplankyti Pico Dos Barcelos apžvalgos aikštelę, esančią 355 m virš jūros lygio, iš kurios atsiveria puiki miesto panorama.

Lankantis Funšalyje tiesiog būtina aplankyti egzotinį tropinį Monte Palace botanikos sodą. Jame galima rasti įvairių skirtingų sodų pavyzdžių, ir vaikštant viename parke susipažinti su visu pasauliu. Kitas turiningas ir spalvingas Funšalio objektas – Mercado dos Lavradores turgus, kupinas ne tik ryškių spalvų, bet ir nepakartojamų egzotinių skonių. Vaisių pasirinkimas čia itin platus, tikrai rasite dar nematytų ir neragautų rūšių.

Madeiros salos grožybės kiekviename kampelyje

Nors Funšalio miestas siūlo daugybę maršrutų ir pramogų, vis dėlto, atvykus į Madeirą neapkeliauti visos salos – būtų nuodėmė.Didžiausią laisvę rinktis kelionės maršrutą suteiks automobilio nuoma. Tik turėkite omenyje, kad nuomojamų automobilių kiekis saloje yra mažas, tad automobilį atostogoms vertėtų užsirezervuoti iš anksto. O norintys nesukti galvos dėl lankomų vietų maršruto dėliojimo, gali tai palikti kitiems ir rinktis iš „Itaka“ partnerių ekskursijų pasiūlymų. Išsirinkite sau įdomiausias ekskursijas šioje nuorodoje.

Neabejotinai vienai pagrindinių priežasčių, kodėl keliautojai iš viso pasaulio taip pamilo Madeirą yra nuostabi šios salos gamta. Vulkaninė salos kilmė jai suteikia unikalų kraštovaizdį, o geografinis salos atokumas lėmė tai, jog yra daugybė unikalių augalų rūšių, kurios auga tik čia.

Geriausiai vietinę gamtą pažinti leis levados – kilometrus besitęsiantys žmonių suformuoti vandens kanalai, šalia kurių einantys takai leidžia grožėtis atsiveriančiomis panoramomis bei miškų gilumoje pasislėpusiais kriokliais.

Dėmesio verta ir Porto Santo sala

Nors Madeira jau spėjo tapti viena mėgstamiausių lietuvių atostogų krypčių, bet visai greta jos esanti Porto Santo sala dažnai dar lieka neatrasta, o iš tiesų į ją nusikelti keltu yra visiškai paprasta. Nors Porto Santo sala už Madeirą mažesnė beveik 18-ka kartų, joje taip pat yra ką atrasti. Pavyzdžiui, čia galite rasti Kristupo Kolumbo muziejų. Vietinių teigimu, šis muziejus įrengtas būtent ten, kur anksčiau stovėjo namas, kuriame keliautojas ir gyveno.

Porto Santo sala gali pasigirti ne tik turtinga istorija, bet ir unikaliais paplūdimiais. Porto Santo auksinio smėlio paplūdimys 2022-aisiais metais buvo tituluotas gražiausiu Europoje. Bet paplūdimiai čia ne tik gražus, bet ir gydantys. Jūros vanduo, kuriame gausu kalcio, jodo ir magnio, būdingas daugeliu jūrų ir vandenynų pakrančių. Bet Porto Santo paplūdimiai išskirtiniai dar ir dėl smėlio gydomųjų savybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.