Majamyje planuojama įspūdinga tautiečių staigmena A. Valujavičiui: „Norime grynai lietuviško sutikimo“

Lietuvių dėmesį prikausčiusi Aurimo Valujavičiaus kelionė valtimi per Atlanto vandenyną artėja prie pabaigos. Majamyje jo sugrįžtančio jau kurį laiką laukia šeimos nariai, o sutiktuves planuoti padeda ir Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantys lietuviai.

A.Valujavičiaus kelionės akimirkos. <br>lrytas.lt koliažas.
A.Valujavičiaus kelionės akimirkos. <br>lrytas.lt koliažas.
A.Valujavičiaus kelionės akimirkos. <br>Asm. archyvo nuotr.
A.Valujavičiaus kelionės akimirkos. <br>Asm. archyvo nuotr.
A.Valujavičiaus kelionės akimirkos. <br>V.Dranginio nuotr.
A.Valujavičiaus kelionės akimirkos. <br>V.Dranginio nuotr.
A.Valujavičiaus kelionės akimirkos. <br>V.Dranginio nutor.
A.Valujavičiaus kelionės akimirkos. <br>V.Dranginio nutor.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-04-24 21:00, atnaujinta 2023-04-25 10:09

Vienas iš jų yra Čikagoje jau ilgus metus gyvenantis Mindaugas Lapelis, kuris sako, kad A.Valujavičius krantą pasiekti turėtų jau šiandien vakare arba antradienio rytą (antradienio naktį arba antradienio dieną Lietuvos laiku).

Sugrįžtančio keliautojo šeima, draugai bei gerbėjai laukia jau nuo sekmadienio, tačiau nepalankios srovės privertė jau du kartus pakeisti finišo laiką.

„Blogiausia, kad jam perplaukti Golfo sroves yra labai sunku. Dabar kaip tik bendrauju su Aurimu ir galvojame, kaip geriau daryti, nes jis gali atplaukti šiandien vakare arba inkaruotis ir atplaukti rytoj iš ryto. Visi planavome sekmadienį sutikimą, darėme nemažas sutiktuves, buvome užsakę prieplauką, kurioje yra parkas, kuriame žmonės galės rinktis ir sutikti jį, bet viskas persikėlė į antradienį, o jis į tą prieplauką ir nebegalės atplaukti.

Bandysiu šiandien lankstyti per kitas prieplaukas, kurios šiauriau yra nuo tos, kurioje planavome sutikimą“, – portalui lrytas.lt sakė M.Lapelis.

Pasak jo, tikimasi, kad istorinės kelionės liudininkais tapti ir sugrįžtantį A.Valujavičių pasitikti planuoja keli šimtai lietuvių.

„Planuojančių atvykti tikrai daug. Virš kelių šimtų, gal ir daugiau, sunku pasakyti. Pagal tai, kaip visi stebi ir šneka, kaip skambina man, Ingridai, kuri yra lietuvių bendruomenės „Saulės krantas“ įkūrėja, tikrai nemažai turėtų susirinkti.

Ingrida organizavo net iš šiaurinės pusės lietuvių atvežimą su autobusais ir tautinius drabužius, kad būtų toks grynai lietuviškas sutikimas“, – pasakojo JAV gyvenantis lietuvis.

Jau kurį laiką JAV sugrįžtančio Aurimo laukia ir šeimos nariai, su kuriais M.Lapelis spėjo ir pakeliauti.

„Aš tapau toks šeimos draugas. Su Aurimu pradėjome bendrauti jo kelionės pradžioje, susipažinau su jo šeima, o dabar mėnesį laiko praleidau su seneliais, broliu, mama buvo dešimčiai dienų atskridusi, bet negalėjo pasilikti. Dabar atvyko ir tėtis, fotografai, operatoriai, visi krūvoje ir esame.

Aurimas išplaukė mėnesiu vėliau, nei planavo, o šeima buvo nusipirkusi bilietus į Majamį. Pasikeisti neišėjo, todėl tam, kad neprarasti bilietų, atskrido pasibūti. Įkalbinau senelį ir brolį pasilikti iki atplaukimo. Būtų taip ar taip atskridę, tik mama negali dėl darbų, bet va, pasiliko visą mėnesį. Pakeliavom po Čikagą, Teksasą ir grįžom į Majamį. Visi laukiame Aurimo“, – pasakojo M.Lapelis.

Pasak jo, šeima sėkmingu Aurimo finišu neabejoja, tačiau šioks toks nerimas jaučiasi. „Visi žino, kad viskas bus gerai. Aišku, neįlysiu nei į senelio, nei į tėčio vidų. Yra kažkiek nerimo, kad nepavargtų, neišsektų, nėra taip, kad visiškai ramūs, bet žino, kad pavyks“, – sako jis.

Kone kasdien su A.Valujavičiumi bendraujantis M.Lapelis sako, kad nusivylęs nepalankiomis srovėmis tikrai nėra ir Aurimas.

„Nėra nusivylęs tikrai. Iš viso jo nuotaika puiki. Matosi kartais, kad pavargsta, bet čia normalu – žmogus ne robotas. Gal truputį pasikeitęs, gal todėl, kad vienas tiek laiko vandenyne praleido. Rašė ir pats, kad lėktuvai erzino, nes atprato nuo garso, bet labai gerai jaučiasi. Gale dienos balse nuovargis girdisi, bet irkluoja ir toliau“, – sako M.Lapelis.

Primename, kad A.Valujavičius į kelionę per Atlantą leidosi ankstų gruodžio 26 dienos rytą. Lietuvis šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.