Su rimtu pasipriešinimu susidūręs A. Valujavičius atviravo: „Jaučiuosi kaip daržovė“

Dėl nepalankių srovių du kart atvykimo laiką priverstas keisti Aurimas Valujavičius dalinasi naujienomis iš Atlanto – keliautojas irklavo bent 20 valandų, tačiau pasiekti planuoto Black Point Marina uosto vis tiek nepavyks.

A.Valujavičiaus kelionė per Atlantą.<br>lrytas.lt koliažas. 
A.Valujavičiaus kelionė per Atlantą.<br>lrytas.lt koliažas. 
A.Valujavičiaus kelionė per Atlantą.<br>A.Valujavičiaus nuotr.
A.Valujavičiaus kelionė per Atlantą.<br>A.Valujavičiaus nuotr.
A.Valujavičiaus kelionė per Atlantą.<br>A.Valujavičiaus nuotr.
A.Valujavičiaus kelionė per Atlantą.<br>A.Valujavičiaus nuotr.
A.Valujavičiaus kelionė per Atlantą.<br>V.Dranginio nutor.
A.Valujavičiaus kelionė per Atlantą.<br>V.Dranginio nutor.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-04-24 15:39, atnaujinta 2023-04-26 12:53

„Pas jus diena, pas mane trečia nakties. Aš dar nenustojau irkluoti nuo vakar ryto, tai vadinasi, kad jau irkluoju 20 valandų. Buvo du power nap'ai (liet. nusnaudimai, red. past) po pusvalandį. Pačio irklavimo yra apie 19 valandų ir tai dar ne pabaiga“, – pirmadienio rytą Lietuvos laiku socialiniame tinkle „Instagram“ dalinosi A.Valujavičius.

„Jeigu tikrinate mano garmin, matėte, kad mane srovė labai neša į viršų, į šiaurę, tai gaunasi, kad net pats nenorėdamas taikau tiesiai į patį Majamio centrą, tai į Black Point Marina uostą – be šansų. Tiesiog Golfo srovė per stipri, kad ją gražiai kirsti į vakarus. Neįmanoma, bent jau su valtimi“, – juokdamasis sakė A.Valujavičius.

Pasak jo, iki Miami Beach jam liko maždaug 38 jūrmylės, kurioms įveikti prireiktų maždaug 16 valandų irklavimo.

„Man iki pačio Miami Beach apie 38 jūrmylės, kas, su šios srovės greičiu, 15–16 val irklavimo papildomai, be miego. Esu aktyvus jau dabar apie 20 val. Nežinau, arba šiandien iki vakaro irkluosiu, kur bus gylis iki 20 metrų, galėčiau išsiinkaruoti ir pamiegoti, ryt pabaigti kelionę, arba šiandien su tamsa atirkluoti.

Neapsisprendžiau, nes srovė stipriai neša, gal, kai būsiu arčiau kranto, mažiau srovė neš, tada nuspręsiu, kaip daryti ir į kokį uostą durti, nes uostas turi būti žemyninėje dalyje, kad skaitytųsi nuo žemyno iki žemyno“, – pasakojo keliautojas.

„Tai tokios naujienos. Jaučiuosi truputį kaip daržovė, nusikalęs, be miego ir toliau irkluoju. Po kokių 10 val. informuosiu, kokia situacija, kokios nuotaikos ir ką toliau darysiu“, – dalinosi A.Valujavičius.

Primename, kad A.Valujavičius į kelionę per Atlantą leidosi ankstų gruodžio 26 dienos rytą. Lietuvis šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.