Vidurvasaris išryškino populiariausias sezono atostogų kryptis – karaliauja Madeira

Įpusėjus vasarai jau išryškėjo karščiausios šio sezono atostogų tendencijos. Lietuvos gyventojai šiemet vis drąsiau dairosi naujovių: populiarumo rekordus muša Madeira, keliautojai renkasi nestandartines Graikijos salas bei dar neatrastus Balkanų kampelius. Kelionių organizatoriaus „Itaka“ pranešime žiniasklaidai apžvelgiamos šios ir kitos vasaros atostogų tendencijos.

Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Tasas.
Tasas.
Tasas.
Tasas.
Tasas.
Tasas.
Zakintas.
Zakintas.
Zakintas.
Zakintas.
Zakintas.
Zakintas.
Albanija.
Albanija.
Albanija.
Albanija.
Albanija.
Albanija.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 12:59 PM

Lėktuvai į Madeirą kyla su didesniu nei 96 proc. užpildymu

Apžvelgiant vasaros atostogų kryptis favorites, pirmoji turėtų būti paminėta Madeira. „Itaka“ kelionių ekspertė Daiva Strumskienė perspėja, kad žvelgiant į vasaros pradžios duomenis, kuomet į Madeirą vykstantys lėktuvai buvo užpildyti po 96 procentais ir daugiau, svajojantiems aplankyti šią salą rekomenduoja neatidėlioti ir kelionę planuoti kuo skubiau, nes jau dabar yra parduota daugiau nei pusė vietų kelionėms iki pat lapkričio!

„Įdomu tai, kad Madeira nenumaldomai populiarėja ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio keliautojų tarpe. Tai net tampa šiokia tokia problema, mat į Madeirą atvyksta tiek keliautojų, kad viešbučių pasiūla labai greitai ištirpsta. Bet mes šiuo klausimu turime didelį privalumą, kasmet su viešbučiais sudarome sutartis ir taip užsirezervuojame kambarių skaičių visam sezonui, tad savo keliautojams galime pasiūlyti platų kambarių pasirinkimą už geras, fiksuotas kainas“, – pasakoja D.Strumskienė.

Populiarumą išlaiko ir Graikija, keliautojai atranda vis kitas salas

Vasaros atostogų kelionių krypčių sąrašas būtų neįsivaizduojamas be Graikijos. Ir nors daugeliui geriausiai girdėtos Santorini ar Mykonos salos, bet šią vasarą Lietuvos keliautojai renkasi ir kitas Graikijos kryptis, pavyzdžiui, Tasą ar Zakintą, mat čia pasitinka mažesni turistų srautai bei kainos, bet tikrai ne prastesni vaizdai ir įspūdžiai.

„Graikija turi tiek įspūdingų salų, kad bene kiekvienas gali išsirinkti po salą pagal savo poreikius“, – su šypsena pasakoja „Itaka“ kelionių ekspertė. „Pavyzdžiui, šeimos dažniausiai renkasi Taso salą, mat ji labai žalia, dėl to net pravardžiuojama smaragdine sala, joje karaliauja ramybė, tad poilsis čia itin kokybiškas. O tie, kurie ieško įspūdingų vaizdų ir ryškių potyrių, renkasi Zakinto salą. Ji kupina instagramiškų kampelių, kurie nors ir labai įspūdingi, bet dar ne visų atrasti, todėl įspūdžiai čia ne banalūs, o nuotraukos – išskirtinės!“, – keliautojų pasirinkimais dalijasi D.Strumskienė.

Viskas įskaičiuota už prieinamą kainą – Albanija

Tie, kurie ieško ne tik vaizdingų lokacijų, bet ir „viskas įskaičiuota“ poilsio, šią vasarą gausiai renkasi Albaniją. 2019 metais ši šalis viešbučių infrastruktūros plėtrą investavo rekordinę 110 milijonų eurų sumą ir deda visas pastangas pritraukti keliautojus iš viso pasaulio.

Būtent tai, kad šios šalies turizmo sektorius dabar yra plėtros etape, nulėmė tai, jog poilsiautojai čia gauna išskirtinai didelį dėmesį, už itin prieinamą kainą. Tiesa, kaina ne vienintelė priežastis, kodėl keliautojai renkasi Albaniją, skaičiuojama, kad saulė čia šviečia 300 dienų per metus, tad saulėtos atostogos čia beveik garantuotos.

„Iki šiol mėgstantys „viskas įskaičiuota“ poilsį, dažniausiai rinkdavosi Turkijos ar Bulgarijos kurortus. Bet kai daugelis iš jų jau aplankyti, ir norisi naujų įspūdžių, ne tik turininga, bet ir pigesnė alternatyva yra Albanija. Pastaruoju dešimtmečiu Balkanai su Kroatija ir Juodkalnija priešaky tapo ne tik populiariu, bet jau ir gana brangiu atostogų pasirinkimu. Tad jei norite susipažinti su Balkanais, bet neišleisti visų turimų santaupų, Albanija idealiai tam tinka!“, – sako D.Strumskienė ir atkreipia komforto mėgėjų dėmesį, kad „Itaka“ vieninteliai Lietuvoje siūlo tiesioginį skrydį į šią šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?