Jau lankėtės Madeiroje? 5 priežastys ten sugrįžti antrą kartą

Madeira – viena populiariausių keliautojų iš Lietuvos atostogų krypčių. Bet net jei šioje saloje jau teko lankytis, yra svarių priežasčių į ją sugrįžti dar ir dar. „Itaka“ kelionių eksperė Daiva Stumrskienė pristatomo penkias idėjas, ką galima nuveikti saloje, lankantis joje nebe pirmą kartą.

Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Porto Santo miestas.
Porto Santo miestas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 30, 2023, 10:00 AM

1 priežastis: patirkite naujus renginius

Dėl savo unikalaus klimato, Madeira dažnai pavadinama amžinojo pavasario sala. Dėl visus metus vyraujančios šiltos, pavasariškos temperatūros, ši sala neturi vieno geriausio sezono, visi metų laikai čia tinkami poilsiui ir pramogoms. Gali būti, kad būtent dėl šios priežasties Madeira turi turiningą renginių tvarkaraštį visus metus.

Kelionių ekspertė D.Strumskienė pasakoja apie Madeiros renginių kalendorių: „metų startą vainikuoja Naujųjų metų sutiktuvės, kurių metu vyksta fejerijos profesionalų konkursinė programa. Pavasarį vyksta įspūdingasis gėlių festivalis. Ruduo pažymėtas vyno festivaliu. Kaimyninėje Porto Santo saloje rugsėjį vyksta Kristupo Kolumbo festivalis. Spalį Madeiroje vyksta gamtos festivalis. O gruodį saloje vyksta Kalėdinės mugės. Vien dėl to į Madeirą verta sugrįžti mažiausiai keturis kartus, ir patirti skirtingus salos siūlomus renginius.“

2 priežastis: atraskite kitus pasivaikščiojimo maršrutus

Vienas iš Madeiros privalumų – daugybė pasivaikščiojimo maršrutų. Platus jų pasirinkimas užtikrina, kad sau tinkamą pasivaikščiojimo planą išsirinks ir šeimos su vaikais, ir žmonės su dviračiais, ir senjorai. Skaičiuojama, kad saloje yra net 436 skirtingi maršrutai. Tad tikėtina, kad kai saloje lankėtės pirmąjį kartą, tikrai neišvaikščiojote jų visų. Dėl to sugrįžus į salą antrą kartą, atsiveria galimybė pasirinkti naujus takus ir pamatyti dar neregėtus vaizdus.

3 priežastis: išdrįskite daugiau, nei pirmąjį kartą

Ekstremalių pojūčių mėgėjai itin mėgsta Madeirą, nes čia aštrių pojūčių kupinų veiklų pasirinkimas itin platus: skrydžiai parasparniu virš vandenyno, kanjoningas kriokliais, banglenčių sportas, nardymas, plaukimas kajakais bei irklentėmis. „Jei kažką iš šių veiklų jau išbandėte pirmosios kelionės į Madeirą metu, vėl čia sugrįžus galima kelti ekstremalumo lygį, išmėginti sudėtingesnius maršrutus, statesnius krioklius, ar sraunesnius pasiplaukiojimus“, – rekomenduoja „Itaka“ atstovė.

4 priežastis: dar daugiau laiko poilsiui

Jei ekstremalūs pojūčiai ne Jums, sugrįžę į Madeirą galite padidinti komforto ir malonumų lygius. Lankantis saloje pirmą kartą, neabejotinai kyla noras aplankyti kuo daugiau renginių, populiariausių objektų, pasivaikščiojimo maršrutų ar apžvalgos aikštelių. Bet sugrįžus čia antrą kartą, galima pasirinkti ramesni tvarkaraštį ir skirti daugiau laiko patirti tikrąjį madeirietišką paslaugumą: išbandyti SPA paslaugas, restoranus ir kavines.

Kokybišką poilsį galite užsitikrinti dar prieš prasidedant kelionei, peržvelkite platų „Itaka“ viešbučių pasirinkimą, ir išsirinkite ne tik tokį, kuris turi gražiausius kambarius, ar geriausią lokaciją, bet ir tokį, kuris turi plačiausią SPA paslaugų pasirinkimą. „Itaka“ viešbučių pasiūlymus galite rasti čia.

5 priežastis: …kelionė į kitą salą

Kelionių ekspertė turi dar vieną, kiek netikėtą argumentą: sugrįžti į Madeirą verta su tikslu… aplankyti šalia esančią Porto Santo salą. „Ji turėtų itin patikti istorijos mėgėjams, mat šioje saloje sau užuovėją rado ir vienas žinomiausių pasaulio keliautojų – Kristupas Kolumbas. Jis įsimylėjo ir vėliau vedė Porto Santo salos gubernatoriaus Bartolomėjaus Perestrelo dukterį Filipą de Moniz, tad šioje saloje buvo dažnas svečias“, – pasakoja „Itaka“ atstovė.

Tiesa, Porto Santgo gali pasigirti ne tik turtinga istorija, bet ir unikaliais paplūdimiais. Porto Santo auksinio smėlio paplūdimys 2022-aisiais metais buvo tituluotas gražiausiu Europoje. Bet paplūdimiai čia ne tik gražus, bet ir gydantys: „Jūros vanduo, kuriame gausu kalcio, jodo ir magnio, būdingas daugeliu jūrų ir vandenynų pakrančių. Bet Porto Santo paplūdimiai išskirtiniai dar ir dėl smėlio, kuris čia sudarytas daugiausia iš kalcio karbonato, kalcito pavidalu, kuris pasižymi ypatingomis šiluminėmis savybėmis. Dėl šios priežasties, poilsis Porto Santo paplūdimyje gali padėti gydyti ortopedines ir reumatines problemas“, – pasakoja D.Strumskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.