Į Madeirą keliaukite pasiruošę: kaip išsirinkti tinkamiausią viešbutį būsimoms atostogoms?

Netiesa, kad atostogų sezonas baigėsi – jį pratęsti bet kada galima visada maloniai šiltoje Madeiroje. Nors ir nedidelė plotu, Atlanto vandenyno skalaujama sala – kupina įspūdžių ir smagių patirčių, viena kurių gali tapti ir vienas iš čia esančių viešbučių. Kelionių organizatoriaus „Itaka“ produkto vadovė Rūta Kėrienė dalijasi patarimais, kaip išsirinkti viešbutį, labiausiai atitinkantį jūsų keliavimo Madeiroje poreikius.

Dorisol Buganvilia.
Dorisol Buganvilia.
Duas Torres.
Duas Torres.
Next Savoy Signature.
Next Savoy Signature.
Estalagem do Mar.
Estalagem do Mar.
Madeira Panoramico.
Madeira Panoramico.
Rūta Kėrienė.
Rūta Kėrienė.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 12:00 PM

Viešbutis „Dorisol Buganvilia“ – vertinantiems aukštą kokybę už draugišką kainą

Vienas populiariausių lietuvių keliautojų pasirinkimų – „Dorisol Buganvilia“ viešbutis, įsikūręs arti Madeiros sostinės Funšalio centro. Viešbutis priklauso „Dorisol“ kompleksui, kurį sudaro 3 viešbučiai, įsikūrę vienas greta kito.

„Dorison Buganvilia“ įsikūręs išskirtinėje, ramioje vietoje. Tačiau ieškantiems judresnių pramogų, jos pasiekiamos ranka – vos už keliasdešimt metrų rasite nemažai parduotuvių ir barų, apsilankę kuriuose iš arti pažinsite Madeiros linksmybes.

„Viešbutis vertinamas dėl gero kainos ir kokybės santykio. Kiekviename „studio“ tipo numeryje rasite virtuvėlę, kurioje galėsite išmėginti savo kulinarines idėjas. Savo kūną išjudinti galėsite tiek dieną praleidę teniso kortuose – jie retai sutinkami Madeiros viešbučiuose, tiek vakare mėgaujantis pramoginiais renginiais suaugusiesiems“, – pasakoja R.Kėrienė.

Norite daugiau savarankiškumo? Jūsų laukia netoli Funšalio centro įsikūręs „Duas Torres“

Visai greta Madeiros sostinės Funšalio centro įsikūręs keturių žvaigždučių viešbutis „Duas Torres“ vilioja savo patogiais ir šiuolaikiškais numeriais. Įsikūręs arti populiariųjų maudymosi vietų Lido ir Ponta Gorda, viešbutis patiks mėgstantiems vandens pramogas: šiuose maudynių kompleksuose gerai laiką praleis tiek vaikai, tiek ir vyresnio amžiaus keliautojai.

„Duas Torres“ kviečia apsilankyti ir gero maisto bei madeiriškojo gyvenimo stiliaus gerbėjus. Greta esantis Funšalio centras – gausus parduotuvėmis ir restoranais bei pasilinksminimo vietomis, kurios turistus traukia nuo ryto iki nakties.

Anot „Itaka“ produkto vadovės, viešbutį taip pat įvertins ir mėgstantieji savarankiškesnes keliones: „Kiekviename viešbučio kambaryje įrengtos virtuvėlės. Jose bus patogu pasiruošti tiek mėgstamus patiekalus, tiek ir išmėginti kulinarines naujoves, kurių imtis paskatins miesto turguje įsigyti salos vaisiai ir daržovės.“

Galbūt ieškote kažko modernaus? Šiuolaikiškiems keliautojams – šiuolaikiškas „Next Savoy Signature“ viešbutis

Ko gero, daugeliui keliautojų atpažįstamas „Savoy Signature“ viešbučių tinklas turi savo viešbutį ir Madeiroje. Vos prieš porą metų duris atvėręs naujas ir modernus „Next Savoy Signature“ viešbutis puikiai tinka romantiškoms atostogoms dviese.

Šalia Funšalio centro įsikūręs didžiulis, per 260 pačių įvairiausių numerių skaičiuojantis viešbutis garantuoja gausybę linksmybių aplink: barai, kavinės ir dar daugiau. Tačiau gerą laiką suteiks ir paties viešbučio teritorijoje vykdomos įvairios pramogos, o atsipalaiduoti padės čia pat veikiantis SPA centras.

Vakarą nuspalvins apsilankymas ant viešbučio stogo veikiančioje terasoje su baru ir baseinu. Tačiau atkreipiame dėmesį, kad ten lankytis galima tik suaugusiems.

Subalansuota keliaujantiems, bet puikiai tinka trokštantiems tylos ir ramybės: aukštų kalnų fone įsikūręs „Estalagem do Mar“

Šiaurės vakarų Madeiros pakrantę puošia jaukus „Estalagem do Mar“ viešbutis. Nedidelis, mažiau nei 100 numerių skaičiuojantis viešbutis – svajonių vieta trokštantiems tylos ir ramybės. Aukštų kalnų fone įsikūrusi poilsio oazė užburia įdomiomis vietomis – už mažiau nei kilometro pasiekiamos São Vicente grotos. Šios, po ugnikalnio išsiveržimo susiformavusios olos tęsiasi net kelis kilometrus, o stalaktitų bei stalagmitų gausybė privers net išsižioti.

Triukšmo pertekliumi „Estalagem do Mar“ viešbutis nepasigirs, todėl jis idealiai tinka mėgstantiems ramias keliones. Netoliese driekiasi žygių maršrutai po garsiąsias levadas – senuosius Madeiros drėkinimo kanalus. Iš čia atsiveria vartai kelionėms po salos šiaurės vakarų dalį, kurios stačias ir vaizdingas pakrantes talžo Atlanto vandenyno bangos.

Norite pasijusti pasaulio valdovu ir žvelgti iš aukštai? Apsistokite „Madeira Panoramico“

Tikra Madeiros ir sostinės Funšalio puošmena – vaizdingoje vietoje įsikūręs „Madeira Panoramico“ viešbutis. Pavadinimas sufleruoja, kad pro viešbučio langus atsiveria įspūdingas vaizdas, o taip ir yra – pastatas puošia greta Funšalio esančią kalvą.

„Norite ramaus poilsio prie baseino su gaiviu gėrimu rankose? Galite tai daryti kad ir kiekvieną dieną. Norite pasimėgauti vietiniais ir kitais gardžiais patiekalais? Apsilankykite viešbučio restorane „Paladar“, ir gausite į tą pačią kainą įskaičiuotą Funšalio panoramą. Restorano populiarumą išduoda ir tai, kad jame mėgsta lankytis tiek kitų viešbučių svečiai, tiek ir vietiniai gyventojai“, – pasakoja „Itaka“ produkto vadovė R.Kėrienė.

Ką veikti turės ir vietoje nenustygstantys poilsiautojai. Greta viešbučio – vietinių ir keliautojų pamėgtos Gorgulho bei Ponta Gorda maudyklos. Už poros kilometrų – dirbtinės terasos su vandenyno vandens baseinais. Patekimas į patį viešbutį – tam tikras iššūkis, kuriam gali prireikti gerų žygio batų. Tačiau tai – tik mažytis nepatogumas, palyginus su laukiančiomis pramogomis ir vaizdais. Arba galima patogiai pasivėžinti link viešbučio vežančiu autobusu.

Su šiais ir kitais viešbučiais Madeiroje, kuriuose apsistoti kviečia kelionių organizatorius „Itaka“, susipažinti galite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.