Žiemos atostogų idėjos: ką rinktis poroms, šeimoms ir kelionių fanatikams

Kelionės – geriausias būdas ištverti tamsią ir šaltą lietuvišką žiemą. Kai už lango nesimato nieko kito, tik cepelininis dangus, geriausia išsirinkti norimą atostogų kryptį ir iškeliauti pasidžiaugti saule ir nuotykiais. Tiesa, nuotykiai gali būti labai įvairūs, tad ir kelionių kryptį galima rinktis būtent pagal tai, ar keliaujate dviese, ar su visa šeima, o gal ieškote išskirtinių krypčių ir patirčių. Kelionių ekspertė Daiva Strumskienė dalijasi trimis populiariausiomis „Itaka“ žiemos atostogų idėjomis.

Marsa Alamas.
Marsa Alamas.
Marsa Alamas.
Marsa Alamas.
Marsa Alamas.
Marsa Alamas.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Kenija.
Kenija.
Kenija.
Kenija.
Kenija.
Kenija.
Kenija.
Kenija.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 8:00 AM

Porų atostogoms – romantikos kupina Madeira

Keliaujant su mylimu žmogumi – kelionė jau pavykusi ir kupina laimės. Vis dėlto, jei iš atostogų norisi ne tik laiko su artimuoju, bet ir naujų įspūdžių, tuomet Madeira – tobulas pasirinkimas. Ši sala kupina nenuvalkiotos romantikos. Įspūdingi pasivaikščiojimų takai, vaizdingos apžvalgos aikštelės, unikalios salos pramogos, pavyzdžiui, nusileidimas tradicinėmis rogutėmis nuo Montės kalno..

Dar viena svarbi detalė – unikalus salos klimatas užtikrina visus metus vyraujančią šiltą pavasarišką temperatūrą, dėl to Madeira dažnai pavadinama amžinojo pavasario sala. „Komfortiška temperatūra užtikrins, kad neteks leipti nuo karščio ir slėptis vėsiame viešbučio kambaryje, taigi galėsite keliauti, pramogauti ir džiaugtis vienas kito kompanija“, – pasakoja „Itaka“ kelionių ekspertė.

Itin romantiškas salos kampelis yra Camara de Lobos miestelis. Jis ypatingas išskirtiniu jaukumu, jame yra labai daug spalvų, bet visos jos čia dera. Įlanką supa baltai dažyti namai, netvarkingai išsidėstę kalvų šlaituose. Juodojo bazalto uolos įspūdingai kontrastuoja su turkio spalvos vandeniu. O vandenyje dar vienas spalvingas akcentas – įvairiausiomis spalvomis margintos žvejų valtelės.

Daugiau apie romantišką Madeirą: www.itaka.lt/madeira

Šeimoms – vaikams subalansuotų pramogų kupinas Marsa Alamas

Atostogų kelionės su vaikais gali būti nuotaikinga ir įsimintina patirtis. Tačiau žodis atostogos tinka galbūt ne visada, nes suaugusiesiems vietoj poilsio tenka atsakingas darbas pasirūpinti mažųjų dienotvarkėmis: maistu, pramogomis, miegu ir gera nuotaika. Norint, kad atostogų nuotaiką pajustų visi šeimos nariai, svarbu tinkamai pasirinkti kelionės kryptį. Visos šeimos norus bei poreikius idealiai išpildo dar neatrastu brangakmeniu vadinamas Marsa Alamas.

Tai, kad Marsa Alamas dar nėra pernelyg išpopuliarėjęs kurortas, užtikrina tai, kad jūra čia išskirtinai švari ir skaidri, joje slypi žmogaus veiklos nepaliesti koraliniai rifai su turtinga povandenine flora ir fauna. Todėl Marsa Alamas tapo tikru nardymo rojumi. Šalies kurortai siūlo kiekvieno poreikiams ir įgūdžiams tinkančių variantų: įvadinis nardymas, nardymo išvykos su laivu, atviro vandens nardymas taip pat ir nardymas rife arčiau jūros kranto.

„Nardymas gali būti saugus bei malonus įvairaus amžiaus šeimos nariams. Jeigu norite nardymą išbandyti kartu su mažaisiais, geriausia pradėti nuo paviršinio nardymo (snorkelingo) rife. Vandens gylis čia nedidelis, nereikia nerti gilyn – plaukiojama paviršiuje. Turtingas povandeninis pasaulis, pilnas spalvingų koralų ir nematytų vandens gyvūnų, sužavės mažus, ir didelius“, – tikina D.Strumskienė.

Daugiau apie šeimos atostogas Marsa Alame: www.itaka.lt/egiptas

Kelionių fanatikams – išskirtinių įspūdžių kupina Kenija

Šią žiemą pasiekti Keniją – kaip niekada paprasta. „Itaka“ vykdys tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į antrą pagal gyventojų skaičių miestą Kenijoje – Mombasą. Nors tiesioginis skrydis trunka 11 valandų, Kenija yra toje pačioje laiko juostoje kaip ir Lietuva, dėl to kelionė bus labai paprasta, nes pavyks išvengti laiko juostų pakeitimo sindromo, kuris būna dažnas egzotinių kelionių palydovas.

Kenija unikali tuo, nes būtent jos teritorijoje gimė safaris. Dėl to gamta šioje šalyje yra ypatinga vertybė, čia yra net 50 saugomų teritorijų: 22 nacionaliniai parkai ir 28 nacionaliniai rezervatai, kuriuos valdo ir prižiūri Kenijos laukinės gamtos tarnyba, užtikrindama, kad laukinė gamta būtų apsaugota nuo medžiotojų ir brakonierių. „O saugoti čia tikrai yra ką, nes Kenijoje galima sutikti visus didžiajam penketukui priklausančius gyvūnus: liūtą, afrikinį dramblį, buivolą, raganosį ir leopardą“, – pasakoja kelionių ekspertė.

Kenijoje unikalūs bus ir gastronominiai įspūdžiai. Kenijos virtuvė tituluojama kaip viena iš 10 geriausių Afrikos žemyno virtuvių. Mat jai įtaką darė net 40 tautų su 40 skirtingų virtuvių, kurios ilgainiui suformavo vieną bet itin eklektišką, skonių kupiną gastronomijos tradiciją. Kenijos virtuvei ypatingai būdinga labai įvairi grūdinė kultūra: kukurūzai, soros, sorgų kruopos, kurios būna derinamos su mėsa ir daržovėmis. Geriausias desertas Kenijoje – vaisiai, kurie čia sunoksta ypatingai saldūs ir sultingi. Vietiniai itin mėgsta mangus, apelsinus, bananus, slyvas, vynuoges ir pasifloras. Čia taip pat auga ir tamarilo vaisiai, pravardžiuojami medžių pomidorais.

Daugiau apie unikalias keliones į Keniją: www.itaka.lt/kenija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.